fbpx

Jana Plećaš, Vjeran Hrpka i Igor Martinović dobitnici nagrade Nikola Tanhofer

Pula…

Nikola TanhoferOvogodišnji dobitnici prestižne snimateljske nagrade Nikola Tanhofer za 2016. godinu su Jana Plećaš, Vjeran Hrpka i Igor Martinović. Dobitnicima je nagrada uručena u pulskoj Areni, a u sklopu 64. Pulskog filmskog festivala.
Započeo je i Pula PROfessional i to s predavanjem ‘Popularne teme i motivi u europskim studentskim filmovima’ Berta Beyensa, predsjednik GEECT-a, Europske grupacije filmskih i TV škola, regionalne asocijacije CILECTa (Svjetske organizacije filmskih i televizijskih škola) iz Belgije, a nastavio s okruglim stolom u organizaciji HRT-a na temu “Televizija kao medij umjetnika: Predstavljanje projekta Nove kolekcije”.
Ovaj specijalizirani program za filmske profesionalce i one koji će to tek poslati obilovat će panel diskusijama, predavanjima, promocijama knjiga i novih audio-vizualnih ostvarenja. Ove je godine Fuck Off I Love Youtema programa Promocija i distribucija hrvatskog i europskog filma, a izbornik ovogodišnjeg programa je Mario Gigović.
Na Festivalskom otoku održane su dvije konferencije za medije, za filmove Fuck Off I Love You redatelja Anđelka Jurkasa te Zbog tebe u režiji Anđelka Jurkasa, Andreja Korovljeva i Tomislava M. Klarića. Film Fuck Off I Love You večeras se premijerno prikazuje u pulskoj Areni.

Foto: Press