fbpx

Prva klapa igranog filma ‘Anka’ redatelja Dejana Aćimovića!

Koprodukcija…

Počelo snimanje dugometražnoga igranog filma ‘Anka’ u koprodukciji Da Filma i Hrvatske radio televizije

AnkaPrema romanu ‘Anka Brazilijanka’, jednom od najboljih djela popularnog dječjeg pisca Mate Lovraka, počelo je snimanje dugometražnoga igranoga filma za djecu ‘Anka‘. Radnja ovog Lovrakovog romana za djecu čvrsto je zasnovana u životnoj zbilji opisujući realnost dječjega svijeta. Kroz priču o djevojčici bez roditelja Anki u susretu i prijateljstvu s Brazilijancem, naoko grubim radnikom s ciglane, Lovrak je opisao i stvarno stanje jednog dijela života Hrvatske i jednog sloja ljudi u određenom vremenu teške krize. Autorica scenarija Tatjana Aćimović i redatelj filma Dejan Aćimović prepoznali su vrijednost i aktualnost Lovrakova djela, njegovu želju za pravdom, osjećaj za ljepotu prirode i ljubav prema djeci.
AnkaZamišljen kao film za djecu i obitelj, ‘Anka’ će biti film jednostavne dinamične strukture koji govori o ljubavi, o nepravdi i tome kako se teško boriti protiv nje. No, ponajprije će govoriti o djeci i o tome što su sve spremna učiniti za svoju obitelj. To je film o snazi i moći dječje ljubavi. U ulozi Anke pojavljuje se desetogodišnja Cvita Viljac dok grubog Brazilijanca glumi bivša međunarodna nogometna zvijezda, glumac Eric Cantona. Radnja filma odvija se početkom dvadesetoga Ankastoljeća. U ulogama u filmu namijenjenog djeci i odraslima pojavljuju se brojni poznati glumci: Anđela Ramljak, Žarko Savić, Linda Begonja, Rade Šerbedžija, Marinko Prga, Sreten Mokrović, Goran Grgić, Mijo Pavelko, Draško Zidar, Nikša Butijer, Denis Brižić, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Vlado Jovanovski, Petar Mirčevski i drugi.
Scenograf je Ivo Hušnjak, kostimograf Branka Tkalčec i Petra Dančević, montažer Vladimir Gojun, autor glazbe Livio Morosin, maska Halid Redžebešić, dizajn svjetla Petar Strmečki, fotografiju potpisuju direktori fotografije Svetomir Pajić i Vincent Richard, a kreativni direktor fotografije je Thierry Arbogast.
Snimanje filma trajat će osam tjedana i većina će se snimati u području Šibensko-Kninske županije te jednim manjim dijelom u Zagrebu i Krapini.

Foto: Press