fbpx

Goran Grgić na tretmanu u hiperbaričnoj komori!

InLu-Oxy AHA Centar…

Goran GrgićGGoran Grgićlumac kaže kako ovakvi tretmani izuzetno pomažu boljoj koncentraciji i pamćenju, a što je osnova za trajanje na sceni. Goran Grgić bio je na tretmanu kisikom u hiperbaričnoj komori, a za portal Scena.hr ispričao je svoje iskustvo.

Scena: Što vas je privuklo da krenete na hiperbarične tretmane kisikom?
Već duže vrijeme razmišljam o tome jer sam s raznih strana čuo pozitivna mišljenja o takvom tretmanu. Nisam imao poseban razlog, ali slušajući i čitajući o iskustvima drugih, odlučio sam isprobati djelovanje takvog tretmana na sebi.

Scena: Jeste li ikada isprobali nešto slično?
Ne, ništa se ne može direktno usporediti s takvim iskustvom. Iako je subjektivni osjećaj blizak ronjenju, meditaciji, boravku na planinama pa i svojevrsnoj osobnoj avanturi, ipak je to jedinstveno iskustvo, koje sva ostala objedinjuje u takvom tretmanu.

Scena: Zašto ste se odlučili na hiperbarične tretmane kisikom?
Pa kao što sam već rekao razmišljao sam o tome veće neko vrijeme i čitao o hiperbaričnim tretmanima kisikom kao izvoru dodatne energije za organizam. Radni dan svakako traje ponekad i više od 12 sati. Osim toga ovakvi tretmani izuzetno pomažu boljoj koncentraciji i pamćenju, a to je osnova za trajanje na sceni.

Scena: Koja su bila vaša očekivanja prije tretmana?
Zapravo sam imao maglovitu predodžbu o tome što, uvjetno rečeno, dobivam takvim tretmanom, ali mi je ovaj dolazak bio dovoljan da osjetim koliko boravak u hiperbaričnoj komori pomaže pri obnovi zatomljene energije.

Goran GrgićScena: Kakav je bio vaš prvi susret s hiperbaričnom komorom?
Prisustvovao sam kratkom predavanju na tu temu i na taj način sam dobio sliku o tome koliko je široka paleta tegoba koje se mogu ublažiti ili potpuno ukloniti češćim tretmanima. U svakom slučaju saznao sam da su izuzetno dobri kao prevencija te kao dodatni tretmani koji mogu uvelike imati utjecaj na opće stanje organizma. Na prvi pogled sama komora ne djeluje osobito privlačno, ali mi se boravkom u njoj u potpunosti promijenio prvotni dojam. Siguran sam da ću već sljedeći put, uživati u tretmanu bez prvotne bespotrebne opreznosti.

Goran GrgićScena: Jeste li osjećali neku neugodu i strah?
To je bilo sasvim novo  iskustvo i sigurno je da sam krenuo u to s dozom opreza, no budući da sam imao dobro vodstvo kroz cijeli tretman, svaka neugoda je brzo nestala, a mogu reći da mi je bilo i zabavno. Naime, moja znatiželja i puno pitanja pokrenuli su jednu fantastičnu komunikaciju koja vas na kraju lijepo opusti i bez problema se prepustite tretmanu.

Scena: Možete li nam opisati svoje iskustvo nakon što ste ušli u hiperbaričnu komoru?
Prvih 15 – tak minuta, dok ne dođete na određen tlak pod kojim se radi tretman, cijelo vrijeme ste pod vodstvom operatera i to je baš zanimljivo jer iako ste unutra zatvoreni komunicirate bez problema preko za to predviđenog prozora. Nakon prvotnog adaptiranja, tijekom cijelog tretmana prevladava osjećaj opuštenosti i ugode.

Goran GrgićScena: Koliko traje tretman kisikom u hiperbaričnoj komori?
Cijeli tretman traje nešto malo duže od jednog sata, ali mi niti u jednom trenutku nije bilo dosadno. Odlutao sam u svoje misli, iskoristio sam tu izoliranost i za kratak, ali kvalitetan odmor, čak mislim da sam malo i odspavao.

Scena: Kako ste se osjećali nakon hiperbaričnog tretmana kisikom? Jeste li osjetili promjenu?
Osjećao sam se pun energije, osvježeno i opušteno. Vjerujem da se bih za neke značajnije promjene trebao ponoviti tretman više puta, ali i ovo je bilo dovoljno da osjetim pozitivan učinak i da već sada znam da ću ih često posjećivati.

Goran GrgićScena: Što možete poručiti svima koji se još dvoume koristiti ove tretmane?
Siguran sam nakon ovog kratkog iskustva da tretman pomaže ako i ne postoje neke prisutne tegobe. Vjerujem da je to prevencija i za neke moguće probleme koji bi se s vremenom mogli pojaviti. Stoga bih ga preporučio svima koji su svakodnevno izloženi bilo fizičkom ili psihičkom napornom radu te svima koji se žele osjećati bolje i puni energije.

Scena: Na koliko ste se vi tretmana odlučili i kome ćete ih preporučiti?
Za sada sam za sebe izabrao paket od 10 tretmana, no vjerujem da ću svaki put kad osjetim potrebu predaha od svakodnevnih obveza i stresova, navratiti u InLu-Oxy AHA Centar te povremenim tretmanima učiniti opet nešto dobro za sebe. Već sam to preporučio mnogim kolegama, a s nekima sam i podijelio njihova pozitivna iskustva u hiperbaričnoj komori. U svakom slučaju moja preporuka je svima koji se žele opustiti te istovremeno sebi darovati energizirajuće trenutke, a koji će im olakšati svakodnevicu i utjecati na zdraviji i zadovoljniji život.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: [nggallery id=516]