fbpx

Jure Pavlović s filmom ‘Piknik’ osvojio europskog Oscara!

Berlin…

Jure Pavlović– Film je imao dugačko i katkad bolno putovanje, ali podržavalo nas je mnogo divnih ljudi, pa želim zahvaliti svima koji su nam pomogli, te cijeloj ekipi filma – rekao je Jure Pavlović primajući nagradu na ceremoniji dodjela u Berlinu.
Kratki igrani film Piknik redatelja Jure Pavlovića osvojio je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film u Berlinu. Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.
Piknik je premijerno prikazan na 65. Berlinaleu u programu Generation 14plus, a na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami osvojio je nominaciju za 28. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film. Nedavno je uvršten i u službeni program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu, najvećeg svjetskog festivala posvećenog kratkometražnom filmu. Hrvatska publika može ovaj film pogledati na trećem Maratonu kratkometražnih filmova koji se održava u 23 kinodvorane u 19 hrvatskih gradova od 18. do 21. prosinca.

Foto: Press HAVC