Katarina Prnjak: U Irskoj je totalni hit – kaput i sandale!
Piše: redakcija On 7 tra., 2015 At 06:16 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Ekskluzivno…

Kolumna – Moj život u Irskoj: Katarina Prnjak za portal Scena.hr

Katarina PrnjakMoja mama je odavno već rekla da se nije rodio onaj tko je meni ugodio. I mogu reći da ima pravo.
Još koji dan i bit će točno mjesec dana kako živim u Dublinu i zaista maksimalno uživam. Čak me ni kiša, koju inače istinski mrzim, ne ometa baš previše.
I tako vam ja putujem, istražujem,upijam i koliko god sam naglasila da su Irci ‘cool’ ljudi, što se ponašanja tiče, stvarno su me nebrojeno puta pozitivno iznenadili, ali isto toliko se ne mogu načuditi njihovom modnom izričaju. Nazovimo to tako fino da opet ne ispadnem bezobrazna. Tu sad dolazimo do onog dijela da se meni ne može ugoditi.

Katarina PrnjakU kaputu i sandalama lagano na kišu
Dok ja na sebe navučem sve što se može jer je hladno, žene u Irskoj po ulici šeću u kaputu i sandalama. Kad pogledate gornji i donji dio tijela, imate osjećaj da gledate dvoje različitih ljudi.
Kiša pada, ali rijetko koga ćete vidjeti s kišobranom. Ne, oni laganini šeću po kiši kao da upijaju prve zrake sunca. Kad ih pitate zar im ne smeta da kisnu, oni odgovaraju – navikli smo na to.
Zaista mi nije jasno kako se možeš naviknuti Katarina Prnjakda dolaziš doma mokar do gole kože. Kako to može biti normalno? Oni se na to samo smiju, i još se čude meni onako zabundanoj. I onda se ja iskreno pitam tko je tu lud.
A ja svaki dan razmišljam što ću odjenuti i nema šanse da ću izaći iz kuće ako nisam 100 posto zadovoljna, što zna potrajati koji sat duže, pa moj Mate u međuvremenu pojede sve dnevne obroke, popije nekoliko kava, dovoljno mi puta uđe u sobu s najiritantnijim pitanjem – jesi gotova? A ja ga naravno samo pogledam dok mi na čelu piše – zar ti se čini da jesam? I onda kad potrati i onaj preostali živac, ja se kao požurim i izlazim. Po putu mu još prigovorim da mi je poprilično stresno kad me požuruje na što se on već toliko naviknuo da više ni ne dobijem odgovor. Ali nije važno. Pogled je dovoljan.

Hrvatice su najljepše žene s puno stila
I onda nakon mog višesatnog spremanja izađem na ulicu gdje u ovih mjesec dana,vjerovali ili ne. još nisam vidjela nekoga za koga bih mogla reći da ima stila, ali nitko se (osim mene vjerojatno) ne opterećuje time. I to me najviše izluđuje. Ja sam navikla u Hrvatskoj izaći na ulicu i vidjeti lijepe, dotjerane žene i nitko sretniji od mene kad je to tako. Sad mi je puno lakše kad sam sve ovo istresla iz sebe i potpuno neskromno, ali isto tako realno ću reći da su naše žene najljepše i s puno stila.

Piše: Katarina Prnjak
Foto: Katarina Prnjak priv. album

comment closed