fbpx

Katarina Strahinić: Pronašla sam agenta za strano tržište

Intervju za Scena.hr…

U 2017. godini najvažnije mi je da su svi oko mene zdravi i sretni. Imam neke poslovne planove, no ne bojim se. Ako neće biti posla, stvorit ću ga, kazala je glumica za portal Scena.hr

Sjajna mlada glumica Katarina Strahinić bila je na premijeri serijala ‘Winnetou i Old Shatterhand‘ u Berlinu. Glumica je u serijalu igrala Indijanku te kaže da je uživala na snimanju, a puno je naučila o njihovoj kulturi. U razgovoru za portal Scena.hr Katarina je otkrila svoje dojmove s premijere, kako je pronašla agenta za svjetsko tržište i planove.

Katarina Strahinić

Scena: Ispričajte nam neke zanimljivosti s premijere?
Premijera je bila u Filmpalast Berlin. U 19 sati je bilo okupljanje, a u 20 sati projekcija filma. Bio je crveni tepih i puno novinara. Prolaziš crvenim tepihom, pa te fotografiraju i bilo mi je zapravo jako smiješno. To je tamo jako veliki događaj. Bilo je hrane i pića neograničeno, no moram priznati da sam bolje jela na hrvatskim premijerama. I tako prije filma bilo je kratko predstavljanje ekipe i gostiju, došli su glumci iz originalnih filmova kao i skladatelj glazbe originalnog filma, tako da je bilo jako dirljivo. A kad se pojavio glavni glumac Wotan Wilke Mohring svi su počeli pljeskati. On je tamo velika faca. Ovo je bila moja prva velika premijera u inozemstvu, no moram reći da imam neke kratke filmove koji putuju po svijetu i osvajaju nagrade, pa i u Hollywoodu.

Katarina Strahinić

Scena: Imate li kontakte s producentima i glumcima u inozemstvu?
Imam otkad sam bila u Pragu. Koliko god se čini da je svijet veliki, zapravo je nevjerojatno koliko uvijek nađeš nekoga tko zna nekoga u tom svijetu. Ostala sam u jako dobrom kontaktu s nekim glumcima s bivših inozemnih setova kao i s glumcima sa snimanja Winnetoua. A upravo pokušavam organizirati dolazak jednog od glumaca u Zagreb da održi svoju radionicu s kojom ide po cijelom svijetu. I svi ti kontakti su jako korisni jer se čujemo često i dijelimo informacije o audicijama i drugim novostima. Osim producenata i glumaca, ostala sam u kontaktu i s ostatkom ekipom, jednostavno stekneš prijatelje za cijeli život.

Katarina Strahinić

Scena: Tražite i agenta za svjetsko tržište.
Ja imam predivnu agenticu za ovo područje, Anilu Gajević. Ona je iz Sarajeva i često mi šalje inozemne castinge za jako velike i dobre projekte. Ali zapravo sve ide putem preporuke. Jako je teško doći do agenta, ako te prethodno ne preporuče. Meni se posrećilo i sada neću puno o tome, ali uspjela sam pronaći agenta za strano tržište, pa ćemo vidjeti kako dalje.

Katarina Strahinić

Scena: Kakva vam je bila 2016. godina kroz uloge?
Sad kad razmišljam, ovo je stvarno bila duga godina puna svega. Završila sam Akademiju i konačno diplomirala. Na početku godine bila je tu uloga Sanjice u pilotu ‘Ko te šiša’ za koji još uvijek čekamo rezultate s HRT-a. Snimili smo i drugu sezonu ‘Nemoj nikome reći’ i tome se jako veselim da se počne emitirati jer me jako zanima kako je ispalo. Imala sam prekrasnu ljetnu turneju na kojoj smo osvojili puno nagrada s predstavom Karlstadt Kunst Cabaretom s kojom i završavam ovu godinu. Na Brijunima sam sa svojim kolegama i prijateljima igrala ‘Pečat’, te smo imali i malu ‘dječju’ turneju s predstavom koju smo sami napravili na akademiji ‘Kako nastaje kazališna predstava’ s kojom smo osvojili i nagrade te čekamo da ove godine zaigra u nekom od kazališta.

Scena: Koje su prednosti, a koje mane svjetskog glumačkog tržišta?
Ovo što sam malo dotakla, mogu reći da je ono pozitivno to što je njima stvarno vrijeme novac i ne gube ga ni sekunde. Savršeno su pripremljeni, organizirani, teže najboljem i ne pristaju na kompromise i to je nešto što možemo učiti od njih.

Katarina Strahinić

Scena: Što vas čeka u 2107. godini?
Još ne znam, to ćemo tek vidjeti. Nadam se puno toga lijepog. Najvažnije mi je da su svi oko mene zdravi i sretni, a za ostalo ćemo lako. Imam neke poslovne planove, neki su još tek u promišljanjima, neki više neki manje vjerojatni, no ne bojim se. Ako neće biti posla, stvorit ću ga!

Foto: Katarina Strahinić priv. album