fbpx

Maja Sever: Djeca koja se bore s predrasudama su ispred svih

Hrvatska uživo i Šarene čarape…

Naš posao na javnoj televiziji je pomagati i biti na usluzi svima u ovom društvu, kazala je novinarka i urednica

Maja SeverMaja Sever obukla je šarene čarape te se pridružila građanima i glazbenicima koji su danas u Zagrebu obilježili Svjetski dan Downova sindroma. Udruga za sindrom Down iz Zagreba organizirala je obilježavanje, a ekipa emisije Hrvatska uživo na čelu s urednicom Sever pokrenula je akciju Šarene čarape.
– Naš posao na javnoj televiziji je pomagati i biti na usluzi svima u ovom društvu. Naravno Maja Severda ljudi, koji imaju nekakve probleme, djeca koja se bore s predrasudama ili administracijom trebaju biti ispred svih. I to je dio našeg posla – naglasila je Sever za portal Scena.hr. Dodaje da je izuzetno važno organizirati ovakve akcije kako bi skrenuli pozornost javnosti na probleme s kojima se suočavaju osobe s Downovim sindromom, a posebno njihove obitelji. Da im se omogući kvalitetno školovanje i radno mjesto. Za vrijeme manifestacije i nastupa glazbenika, Maji su prilazili građani kako bi joj odali priznanje za rad u emisiji Hrvatska uživo te za ovu hvalevrijednu akciju.
– Lijep je osjećaj da ono što radiš godinama ljudi poštuju. To je podrška emisiji. To je emisija koja je stvarno otvorena za rješavanje pojedinačnih problema naših sugrađana. Udruga za sindrom Down s nama surađuje godinama i drago mi je da oni isto kao i mi poštuju to. Da je taj osjećaj obostran – zaključila je Sever za portal Scena.hr.

Foto: Prisk