fbpx

Premijerno: Medo Đuro ne želi spavati u režiji Petre Mrduljaš

Zagrebačko kazalište lutaka – Medo Đuro ne želi spavati

– Zagrebačkom kazalištu lutaka velika je čast predstaviti novu premijeru Medo Đuro ne želi spavati, koja će se održati u petak 15. listopada 2021. godine u 19.00 sati.

Pretpremijera je na rasporedu u četvrtak 14. listopada 2021. godine u 18.00 sati.

Medo Đuro

Najnoviji naslov Medo Đuro ne želi spavati prati pustolovine sada već poznatog medvjedića Đure.

Kada je 2019. godine praizveden prvi naslov s Medom Đurom u glavnoj ulozi, nitko nije mogao pretpostaviti da će Đuro postati toliko omiljen među djecom da će njegovi doživljaji prerasti u – trilogiju! Štoviše, to je prva trilogija u povijesti ZKL-a, a vjerojatno i šire – poručuju iz kazališta.

Medo Đuro

U prvome nastavku, Đuro je naučio da se zubara ne treba bojati, a u drugom je spoznao važnost prijateljstva i shvatio da svoje stvari treba dijeliti, jer se to višestruko vraća.

U ovoj predstavi, Medo Đuro ne želi spavati, medvjedić se susreće s problemom poznatom mnogoj djeci i njihovim roditeljima – medo ne želi na spavanje jer se boji mraka!

Velik broj djece u nekom trenutku odrastanja osjeti nelagodu uoči odlaska na spavanje. Ponekad je to povezano s prelaskom u vlastitu sobu, često i s odvajanjem, strahom od nevidljivog, a sve zajedno s – mrakom.

Đuro nije iznimka, ali budući da svi znamo kako zdravo raste onaj tko noću dobro spava, tom izazovu odlaska na spavanje posvećena je ova predstava.

Tako će se Đuro jedne noći ipak morati sām suočiti s onime što mu šuška i plaši ga u tami. Na svoje veliko čuđenje, Đuro će čak i u mraku vidjeti da ništa uopće nije onako strašno kako je zamišljao. Još bolje, upoznat će nove prijatelje i snove koji dolaze samo onima što noću spavaju.

– Veseli nas što se toliko djece poistovjetilo s našim narančastim medvjedićem i što mu se rado iznova vraćaju. Nastojimo se baviti zaprekama s kojima se djeca najčešće susreću tijekom odrastanja i pomoći djeci da se oslobode strahova te steknu samopouzdanje koje će im pomoći da zdravo i sretno odrastaju – kaže redateljica Petra Mrduljaš.

Predstava Medo Đuro ne želi spavati je namijenjena najmlađoj publici, a gledatelji će uz kupljenu ulaznicu na dar dobiti i slikovnicu Medo Đuro ne želi spavati Ane Tonković Dolenčić s ilustracijama Nede Vuković, kako bi kod kuće s roditeljima opet mogli uživati u pustolovinama narančastog medvjedića.

Marta Bolfan Ugljen i dalje oživljava Medu Đuru, vilu Božicu i Sunčanu glumi Ana-Marija Percaić, a Borna Galinović je – Mrak. Kreatorica lutaka i kostima je Neda Vuković, a scenografkinja Ana Sekulić. Skladatelj je Nenad Brkić, a kreator rasvjete Dražen Dundović.

– Gledatelji mogu s pouzdanjem doći u Zagrebačko kazalište lutaka jer su osigurani svi uvjeti za sigurno i ugodno gledanje predstave u skladu s preporukama HZJZ-a.

Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 16.10.2021. u 11 i 18 sati te u nedjelju 17.10. 2021. u 11 sati – poručuju iz kazališta.

Foto: Press – Ines Novković