fbpx

Sjajni Peer Gynt ponovno u HNK

Zagreb…

Glavnu ulogu u predstavi Peer Gynt tumači Siniša Popović koji je ovih dana dobio status nacionalnoga prvaka Drame HNK u Zagrebu

Siniša PopovićNe propustite izvedbe klasika svjetske dramske književnosti, predstavu Peer Gynt, norveškoga dramatičara Henrika Ibsena, u režiji Erika Ulfsbyja na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
Predstava Peer Gynt je nedavno nominirana i za nagradu Zlatni studio Jutarnjega lista za najbolju predstavu u prošloj godini, a Alma Prica za najbolju kazališnu glumicu za ulogu Ljevača pucadi. Glavnu ulogu tumači Siniša Popović koji je ovih dana dobio status nacionalnoga prvaka Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
Peer GyntPeer Gynt bliži se kraju životnoga puta. Umoran je, zasićen i istrošen. Život mu je bio obilježen mnoštvom uspona i još više padova. Bio je bogataš i skitao se po svijetu. Upoznavao je ljude i razna bića, vodio je egocentričan, buran i uzbudljiv život.
Peer je htio pobjeći – iz Norveške, ali prije svega od sebe. Tko je on zapravo?
Peer Gynt je ocijenjen kao izniman kazališni doživljaj, a posebnost predstave uporaba je inovativne tehnologije – senzora kojima glumci u stvarnome vremenu na sceni stvaraju zvukove i kulise.
U predstavi glume: Siniša Popović, Ksenija Marinković, Lana Barić, Luka Dragić, Nikša Kušelj, Alma Prica, Silvio Vovk, Filip Vidović, Nina Violić, Slavko Juraga, Vanja Matujec, Ivana Boban, Ivan Colarić i Luca Anić.

Izvedbe predstave Peer Gynt su 12., 16. i 19. veljače.
Ulaznice možete kupiti na blagajni HNK ili putem interneta.

Foto: Press