Mirko Alilović: Idemo vidjeti gdje smo i što smo
By redakcija On 23 lis., 2017 At 10:41 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Idemo odigrati dvije utakmice i pokušati napraviti sve kako je Lino zamislio, kaže Mirko Alilović

Mirko Alilović– Super je kao i uvijek doći u reprezentaciju, ništa se nije promijenilo. Idemo vidjeti gdje smo i što smo, koliko još treba raditi da budemo na optimalnoj razini za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj i to je to. Dvije utakmice sa Slovenijom dobro će nam poslužiti. Slovenija je neugodna na domaćem terenu. Mlada su ekipa, željna dokazivanja, ali i mi smo isto mladi i željni. Željni povratka među medalje. Idemo odigrati dvije utakmice i pokušati napraviti sve kako je Lino zamislio. Ovo je zatišje pred buru u 12. mjesecu – rekao je iskusni vratar Mirko Alilović.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu za reprezentativni tjedan i na okupu će biti sve do 29. listopada. U sklopu priprema, Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prva je na rasporedu 26. listopada u 18.00 sati u dvorani Stožice u Ljubljani, dok je uzvrat dva dana kasnije, 28. listopada, u Areni Zagreb s početkom u 20.15 sati.
Reprezentacija ima samo tjedan dana za pripreme u listopadu, nakon čega će se ponovo okupiti tek krajem prosinca.
– Svake godine se rok krati za par dana tako da se nema vremena niti izliječiti ako se dogodi neka manja ozljeda. Nema vremena niti za fizičku pripremu jer onda pati ova rukometna forma tako da je sve nekako skupljeno da se na brzinu odradi što nije u redu, nije dobro za rukomet jer se igra svake godine u siječnju. Mislim, nosimo se s tim već godinama. Kako nama, tako i drugima. Trebamo biti pametniji od drugih. Ako ništa, sad ćemo biti doma, doma ćemo se pripremati. Sigurno da, ako treba, i par dana više priprema žrtvovat ćemo se jer znamo koliki je ulog – pojasnio je Alilović.
U tom kratkom periodu, naglašava Alilović, najvažnije će biti uigrati reprezentaciju:
– Trebali bismo poraditi na tome da vidimo gdje smo i što smo. Svi dolazimo iz drugih klubova i nikad praktički nismo igrali zajedno i treba to sve uklopiti. Problem je što nemamo Duvnjaka i Kopljara, bitnih igrača u obrani i napadu tako da treba i tu kompenzirati neke stvari. Vidjet ćemo, nadamo se da će njih dvojica ozdraviti i nadamo se da će u iduća dva mjeseca početi igrati i da će biti spremi u prvom mjesecu. Onda s takvim iskustvom i kvalitetom mislim da neće biti preteško ostvariti neke ciljeve i zahtjeve Line Červara.
Ulaznice za utakmicu u Zagrebu u prodaji su putem sustava ulaznice.hr.

Foto: Press Hrvatski rukometni savez

comment closed