fbpx

Gostovanje: Dama s kamelijama

Ludens teatar…

Kazalište Hotel Bulić otvara 2017. godinu u Ludens teatru predstavom Dama s kamelijama

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Dama s kamelijamaDamu s kamelijama po romanu Alexandra Dumasa sina adaptirali smo na intimističku duo dramu.U našoj adaptaciji ovog teksta iz dramskog tkiva komada izdvojili smo likove i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier te ljubavnu dramu odricanja od voljene osobe pokazali u tom zgusnutom obliku – poručuju iz kazališta.
Nakon blagdanske pauze, Ludens teatar će ugostiti Kazalište Hotel Bulić i njihovu predstavu ‘Dama s kamelijama‘. Predstava je na rasporedu 27. siječnja s početkom u 20.00 sati, a održati će se u koprivničkom Domu mladih.
2016. godinu Ludens teatar završio je s čak tri rasprodane izvedbe predstave ‘Dame biraju‘ sarajevskog Altteatra, a u novoj, 2017. godini, publiku čekaju nove, jednako
aktualne, predstave. Prva takva predstava je ‘Dama s kamelijama’.
Dama s kamelijama– Strasti su u ovoj drami pokazane ogoljenijima. Budući da je priča više nego poznata, činilo nam se opravdanim pokazati je ne kao projekciju nego kao prisjećanje, iz unutarnjeg vremena protagonista, kao intimističku dramu. Također se u njoj odražava osobno i suvremeno poimanje ljubavi kroz ovaj njen bezvremenski izraz. Pripovijedanje je labavo, ritam opušten, s mnogo elipsi – kažu iz kazališta Hotel Bulić.
Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u Le Petit Caféu, Šarenom dućanu, Hotelu Podravina, na portalu ulaznice.hr te u uredu Ludens teatra (Dom mladih/1. kat).
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 40,00 kn, dok će se na dan predstave moći kupiti na blagajni Doma mladih po cijeni do 50,00 kn.

Foto: Press