fbpx

Mirko Boch: Orkestar je ovdje radi vas, orkestar iza mene je Vaš orkestar

Mirko Boch zaželio je dobrodošlicu svim posjetiteljima

Pod poznatim geslom „GLAZBA UVIJEK PRONAĐE PUT“ Zagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila novu sezonu 2021./2022.

Mirko Boch

Pod dirigentskom palicom šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, Mo. Dawida Runtza, posjetitelji su uživali u skladbama Stanisława Moniuszkoa, Wolfganga Amadeusa Mozarta te Gustava Mahlera.

Mirko Boch

U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch zaželio je dobrodošlicu svim posjetiteljima, zahvalio se što nam poklanjaju svoje povjerenje i što s nama dijele ljubav prema glazbi. Zahvalio se što su ponovno, nakon dugo vremena, u dvorani Lisinski.

– Orkestar je ovdje radi vas, orkestar iza mene je Vaš orkestar, on svira za svakog od vas, jer svatko će u njihovoj glazbi pronaći nešto drugo, nešto samo svoje – rekao je Mirko Boch.

Zagrebačka filharmonija pokazala je sinoć, prema reakcijama publike, da će od ovog prvog koncerta, pa sve do onog završnog, u lipnju iduće godine tijekom cijele koncertne sezone ljubiteljima glazbe priređivati nezaboravne večeri.

Bit će to spektakularni glazbeni doživljaji u nizu klasičnih i cross-over koncerata renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika u sklopu Crvenog, Bijelog, Plavog te Off ciklusa.

Foto: Press