fbpx

Davor Šuker: Pokažimo zajedništvo i budimo ponosni!

Zagreb…

Hrvatski nogometni savez uskladio je Statut s mišljenjem Državnog ureda za sport te je tako izglasan novi ustroj Skupštine Saveza

Davor Šuker

Davor Šuker– Danas smo ovdje kako bismo prilagodili statut mišljenju i tumačenju Zakona o sportu od strane Državnog ureda za sport. To ćemo i učiniti jer Hrvatski nogometni savez uvijek poštuje institucije države. No, isto tako, uvijek ćemo se boriti za nogomet i za sport, što znači i za zakonska rješenja koja pomažu razvoju cjelokupnog sporta. Kao i ostatak hrvatske sportske obitelji, HNS se žustro zalaže za donošenje i provođenje novog, sveobuhvatnog Zakona o sportu koji bi bio u interesu klubova, sportaša i sportašica, nacionalnih saveza i svih zaljubljenika u sport – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
U Zagrebu je danas održana sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj su prihvaćene promjene Statuta HNS-a.
Hrvatski nogometni savez uskladio je Statut s mišljenjem Državnog ureda za sport te je tako izglasan novi ustroj Skupštine Saveza koja će se formirati prema sljedećem obrascu:
– jedan zastupnik svakog županijskog nogometnog saveza/ZNS-a
– dva zastupnika svakog kluba najvišeg stupnja natjecanja nogometa u kojem polovina klubova ima profesionalni status
– dva zastupnika klubova Druge HNL, koji predstavljaju sve klubove Druge HNL
– tri zastupnika Treće HNL, koji predstavljaju sve klubove Treće HNL
– deset zastupnika klubova stupnjeva natjecanja nižih od Treće HNL, uz poštivanje regionalne zastupljenosti
– jedan zastupnik udruženja nogometaša klubova najvišeg stupnja natjecanja
– jedan zastupnik udruženja trenera klubova najvišeg stupnja natjecanja
– jedan zastupnik ženskog nogometa
Šuker je u svom govoru izdvojio i puno lijepih trenutaka na nogometnim travnjacima u protekla tri mjeseca nakon prošle Skupštine:
Davor Šuker– Čestitam Nogometnom klubu Rijeka na osvajanju povijesne dvostruke krune. Rijeka je zaslužila veliko slavlje nakon sjajne sezone koja nije stigla slučajno već je plod vizije, ulaganja i kvalitetnog rada proteklih godina svih ljudi u klubu, počevši od predsjednika Damira Miškovića. U Varaždinu smo vidjeli dva sjajna finala, završnicu Kupa i U-17 Europskog prvenstva. Možemo biti ponosni na odrađeni posao jer smo dobili brojne pohvale od Uefe za organizaciju najvećeg nogometnog natjecanja koje smo do sada ugostili. Položili smo veliki ispit i zato se zahvaljujem svim gradovima i klubovima domaćinima, i svima u organizacijskom odboru na uloženom trudu.
Šuker je istaknuo velike uspjehe naših igrača u europskim klubovima, naglasivši veličinu uspjeha Luke Modrića i Matea Kovačića s Realom:
– Bio sam u Cardiffu i s ponosom sam slušao prijatelje iz nogometnog svijeta kako s divljenjem govore o Luki, Mariju, Mateu i drugim našim nogometašima. To je bogatstvo koje moramo poštovati i čuvati te se brinuti da u godinama koje dolaze omogućimo sve za dobar razvoj njihovih nasljednika.
Na kraju svog obraćanja zastupnicima, predsjednik Saveza poželio je sreću reprezentaciji u Reykjaviku:
– Izborniku Čačiću i našim reprezentativcima želim puno sreće za nekoliko dana na Islandu gdje nas čeka još jedna važna utakmica. Podržimo ih svi, odlazak na Svjetsko prvenstvo nije samo interes HNS-a već cijele države, svih navijača, sponzora i medija. Pokažimo zajedništvo i budimo ponosni!

Foto: Press HNS