fbpx

Damir Mulaomerović: Čeka nas teška utakmica protiv Švedske

Zadovoljan sam s dosadašnjim treninzima, rekao je Mulaomerović

U petak, 25. veljače 2022. godine, s početkom u 18.30 sati, u KC Dražen Petrović u Zagrebu reprezentacija Hrvatske igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Damir Mulaomerović

Hrvatska će ugostiti Švedsku, a tri dana kasnije obrnut će se uloge i Švedska će biti domaćin Hrvatskoj.

U KC Dražen Petrović tim je povodom održana konferencija za medije kojoj su nazočili izbornik Damir Mulaomerović, novi-stari kapetan reprezentacije Filip Krušlin i glavni tajnik Josip Vranković koji je konferenciju i započeo:

– Zadovoljstvo mi je najaviti novi ciklus kvalifikacija. Odmah na početku bih još jednom zahvalio Gradu Rijeci i svim sudionicima završnice Kupa, a ujedno se nadam da ćemo, kao i u Rijeci, imati razumijevanja od strane epidemiološke službe zbog interesa koji vlada za ovu utakmicu i da će se promijeniti postotak gledatelja koji je dozvoljen na utakmici.

Želio bih naglasiti i da se Savez jako potrudio oko samog rostera i doista napravio sve da pojedini igrači budu ovdje s nama, no neke situacije koje nisu u našoj ingerenciji nam ne idu u prilog, tako da je oko 90% izgleda da su igrači koji su na pripremama ti koji će biti u kombinaciji za utakmice sa Švedskom.

Filip

Kapetan reprezentacije Filip Krušlin povratnik je u reprezentaciju na pitanje o sinergiji s reprezentacijom:

– To su sve dečki koje manje-više poznajem, s nekima sam igrao još kao kadet. Dobro radimo i treniramo i imamo još par dana za pripremu za vrlo bitnu prvu utakmicu i sigurno ćemo to napraviti u najboljoj mjeri i doći spremni za utakmicu. Nadam se što boljoj predstavi s naše strane i pobjedi koji bi nam bila vrlo značajna.

Izbornik Damir Mulaomerović ne štedi riječi pohvale za svoje reprezentativce:

– Ovih 15 momaka su svojim ponašanjem i pristupom treninzima već na početku pokazali da su stvarno prava ekipa. Čeka nas teška utakmica, a najteže će biti odrediti dvanaestoricu koji će u petak istrčati na parket jer su svi zaista na gornjoj granici – intenzitetom, pristupom, svime onime što treba krasiti jednu ekipu.

Damir Mulaomerovic

Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali siguran sam da će momci dati sve od sebe.

Na čemu je naglasak na treninzima?

– To su sve profesionalci s iskustvom, tako da je naglasak na taktičkom dijelu. Malo smo pojednostavnili način na koji ćemo braniti i pripremu za individualne karakteristike. Vremena je malo i ne možemo ulaziti u previše detalja. No, mogu reći da sam zadovoljan s dosadašnjim treninzima i reakcijom igrača.

Postoji li imperativ pobjede s obzirom na prve dvije utakmice kvalifikacija?

– Najveći imperativ stavljamo mi sami sebi, naravno da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nažalost, te prve dvije utakmice su otišle na drugu stranu, malo je nedostajalo i sreće, obje su bile na jednu loptu.

Međutim, najbitnije je ono što nas čeka – Švedska je dobra ekipa, no mislim da smo mi s ovim rosterom, s iskustvom koje su donijeli neki igrači, dobili više opcija i vjerujem da ćemo se dobro spremiti i vjerujem u pobjedu.

Slično je pitanje primio i kapetan Krušlin – Ima li pritiska pred utakmice?

– Pritisak u sportu je normalna stvar, nije ništa novo ili drugačije. Trebamo maknuti prve dvije utakmice sa stane, to je nešto što je bilo i nešto što ne možemo promijeniti. Imamo novu priliku, siguran sam da smo konkurentni i da možemo dobiti obje utakmice.

Nije sporno da imaju dobru ekipu, ali imamo i mi. Naravno da igranje za reprezentaciju uvijek nosi određeni pritisak, no to je sve dio sporta.

Foto: Press Marin Sušić/HKS