fbpx

Nakon sedam godina u zatvoru, ponovno slobodan čovjek: Nedužan

Na TV…

Dramska serija Nedužan u trajanju od četiri epizode

NedužanHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 25. listopada 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.40 sati započinje s prikazivanjem dramske serije Nedužan u trajanju od četiri epizode.
Dana 12. listopada 2013. godine, nakon što se konačno pokazalo da se do ključnog forenzičnog dokaza došlo upitnim znanstvenim metodama, predsjednik suda u Portsmouthu zaključio je da je presuda Davidu Johnu Collinsu za ubojstvo njegove supruge u studenom 2008. utemeljena na nevjerodostojnim dokazima.
NedužanNekoliko minuta nakon izricanja presude pokrenuto je novo suđenje. Davida puštaju iz pritvora i odvode iz zgrade suda, ispred koje ga salijeću novinari koji su ga, ne tako davno, nazivali čudovištem. I dok njegov odvjetnik gorljivo izjavljuje kako je pravosudni sustav posve zakazao, David mirno stoji iza njega pokušavajući shvatiti što se upravo dogodilo i koje su posljedice toga.
Nakon sedam godina provedenih u strogo čuvanom zatvoru on je ponovno slobodan čovjek, uskoro će ponovno moći vidjeti svoju djecu i konačno može poraditi na obnavljanju veza s obitelji i prijateljima. K tome, možda i najvažnije – nakon što sedam godina nije mogao tugovati kako dolikuje, konačno se može pridružiti svima onima koji žale za njegovom voljenom ženom Tarom.
Svemu tome se nadao silazeći niz stepenice ispred zgrade suda. U seriji Nedužan pratimo što se od tog trenutka događa s njim idućih osamnaest mjeseci.

Foto: Press