Pokrenut dječji portal Juhuhu!
Piše: redakcija On 9 velj., 2016 At 10:21 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

HRT…

U suradnji s UNICEF-om HRT je pokrenuo dječji portal Juhuhu te učinio dostupnima aplikacije sadržajem i dizajnom namijenjene djeci od tri do jedanaest godina

Juhuhu

Juhuhu– S razvojem tehnologije i društva mijenjaju se navike i potrebe naših korisnika, pa tako i onih najmlađih. Dužnost je javnoga servisa omogućiti roditeljima i djeci dostupnost odabranih i primjerenih sadržaja na uređaju po želji. I upravo je to Juhuhu – zabavna i obrazovna sigurna zona bez reklama i nasilja – pojasnio je glavni urednik Novih medija HRT-a Igor Duić.
Hrvatska radiotelevizija ponudila je još jednu mogućnost pristupa dječjim programskim sadržajima. Riječ je o dječjemu portalu Juhuhu te aplikacijama za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS za djecu u dobi od tri do jedanaest godina. Dječji portal Juhuhu i pripadajuće aplikacije primjerene su sadržajem i dizajnom dječjoj dobi i stoga su zasebna cjelina na stranicama Hrvatske radiotelevizije (hrt.hr). Portal i aplikacije omogućuju roditeljima i institucijama koje se skrbe o djeci siguran, jednostavan i lak pristup sadržajima putem stolnoga računala, prijenosnoga računala, tableta i mobitela.
JuhuhuNa novome portalu mogu se na jednome mjestu pronaći brojne televizijske i radijske emisije te igre namijenjene djeci od tri do jedanaest godina. Sve je sadržaje osmislila i pripremila mala i vrijedna ekipa Produkcijskoga odjela Djeca i mladi HRT-a kako bi roditeljima i djeci učinila jednostavno dostupnim kvalitetan program, i to u svakome trenutku i u sigurnome okružju. Emisije su podijeljene na emisije namijenjene djeci od tri do šest godina te na emisije namijenjene djeci od šest do jedanaest godina, a njihov popis i kratak opis nalazi se u Kutku za odrasle u rubrici emisije i igre.

Foto: Press

comment closed