fbpx

Pula PROfessional, glazbeni program, izložbe, suveniri te noviteti

Festival…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pula PROfessional– U ime Javne Ustanove Pula Film Festival izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu pozdraviti sve prisutne i zahvaliti što ste se odazvali na ovu posljednju, najvažniju konferenciju za medije, na kojoj vas želimo upoznati s popratnim sadržajem Festivala. U pripremi 64. Pule svoju veliku potporu dali su i partneri i sponzori iz sektora gospodarstva, koji su tako utjecali da se Festival i dalje uspješno razvija u manifestaciju zavidnih razmjera. Stoga mi je posebno drago što mogu zahvaliti i pozdraviti domaćine koji su nam ustupili ovaj prekrasni prostor i odigrali neprocjenjivu ulogu u organizaciji ovog susreta: glavnog izvršnog direktora Arena Hospitality Group d.o.o., gospodina Relija Slonima, direktora regionalnog centra Istre Zagrebačke banke Valtera Šarića, zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, direktoricu Turističke zajednice grada Pule Sanju Cinkopan Korotaj i u ime Pula Food Festivala Lanu Klingor Mihić. Programska ponuda Festivala sama je po sebi organizacijski velik izazov jer se radi o manifestaciji na otvorenom koja nastoji uspješno ponuditi umjetnost i tradiciju. U tom kontekstu mogu reći da smo programima postigli zavidnu kvalitetu i atraktivnost – istaknula je Gordana Restović.
Pula PROfessionalDanas je održana konferencija za medije Pulskog filmskog festivala na kojoj je predstavljen poseban popratni sadržaj ovogodišnjeg programa. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o programu Pula PROfessional, glazbenom programu, izložbama i suvenirima te novitetima poput Pula Food Festivala i atraktivnoj filmskoj lokaciji: Kino uz more – plaža Ambrela.
– Pružit ćemo najveću moguću potporu i obzirom da sam posjetio mnogobrojne filmske festivale mogu reći da se radi o posebnom doživljaju i najvećoj manifestaciji u turističkoj sezoni – naglasio je Reli Slonim, izvršni direktor Arena Hospitality Group d.o.o.
I ove godine Pula PROfessional predstavlja program ispunjen predavanjima, panel-diskusijama, promocijama knjiga i druženjima profesionalaca iz audiovizualne industrije. Također tu je i program Mladih filmofila – koji okuplja 9 filmskih entuzijasta koji prate festivalske programe, pišu filmske kritike pod mentorstvom uvaženog kritičara Tomislava Kurelca i dodjeljuju Nagradu mladih filmofila. Tema Pula PROfessional programa jest Promocija i distribucija hrvatskog i europskog filma.

Foto: Press