fbpx

Hrvatski reprezentativci startali pobjedom na Adria Cupu

Zagreb…

HEP Adria Cup

Završen je prvi dan HEP Adria Cupa, pripremnog turnira uoči nadolazećeg Svjetskog socca malonogometnog prvenstva u Grčkoj. U NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku turnir su otvorile reprezentacije Slovačke i Belgije, a Slovaci su upisali uvjerljivu pobjedu s visokih 9:0.
Druga utakmica pružila je pravu malonogometnu poslasticu. U dvoboju hrvatskih reprezentativaca i najboljih malonogometaša iz Križevaca, slavili su izabranici Dine Kovača s 3:1. Mreža je mirovala sve do zadnje minute prvoga poluvremena kada je DIno Škibola zatresao mrežu za 1:0 i vodstvo hrvatske reprezentacije. U drugom poluvremenu, križevački James Došen zabio je autogol za 2:0, a na 3:0 povisio je Karlo Stojić nakon odlične akcije naše reprezentacije. Poraz Križevčana ublažio je Filip Busija u 34. minuti utakmice i tako postavio konačan rezultat od 3:1.
– Moram biti zadovoljan s ovom pobjedom. Dobro smo igrali i imali puno više šansi nego protivnici. Neke stvari koje smo se dogovorili dečki su napravili, neke nisu, ali s obzirom na to da se pola njih još međusobno praktički niti ne poznaje, moram biti jako zadovoljan – izjavio je nakon utakmice Dino Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije.
– Došli smo ovdje primiti čim manje golova, više smo se branili, ali uspjeli smo i zabiti. Hrvatska reprezentacija stvarno je dobar i jak protivnik i mislim da je ovaj turnir dečkima sjajna priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo – kazao je Filip Busija, jedini strijelac za križevačku selekciju.
– Izbornik Kovač pred nas je stavio dosta visoke taktičke zahtjeve pa se svatko od nas dodatno potrudio. Svi se želimo dokazati i otići ove godine u Grčku. Pratio sam i prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Lisabonu jer sam prijatelj s mnogim reprezentativcima, a kada me je izbornik pozvao, rado sam se ove godine priključio – rekao je Adonis Dokuzović, jedan od dva nova vratara hrvatske reprezentacije.
Hrvatsku, ali i Križevce drugi dan turnira očekuju utakmice protiv Belgije i Slovačke, a istoga dana saznat ćemo i pobjednika Adria Cupa.
– Vidio sam da je Slovačka dosta bolja do Belgije. Protiv Belgijaca ne bi trebalo biti problema, a sa Slovačkom očekujem jednu jako dobru utakmicu. Igramo na domaćem terenu i dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj turnir – samouvjereno je za kraj rekao Kovač, šef stručnog stožera hrvatske malonogometne reprezentacije.

Foto: Press