fbpx

Nataša Janjić: Snimali smo, hranili pse lutalice, surfali..

O filmu ‘Atomski zdesna’

Atomski zdesnaNataša Janjić Lokas u filmu ‘Atomski zdesna‘ igra skromnu ženu Maju, koja je stalno u problemu zbog neugode koju svojim ponašanjem izaziva njezin suprug. On je ratni veteran, a glumi ga Branko Đurić. Bračni par iz Tuzle, priča glumica, došao je na besplatno ljetovanje prijevarom o svojim primanjima, a kad im se dogodi tragedija oko sina, Maja je spremna učiniti baš sve. Lijepa Nataša u razgovoru za portal Scena.hr je otkrila svoje dojmove te kako se glumačka ekipa zabavila u pauzama snimanja filma.

Scena: ‘Atomski zdesna’ je film koji govori o razornim posljedicama ‘divljeg’ kapitalizma na živote svih ljudi. Kako ste vi doživjeli svoju ulogu?
Upravo kao malog čovjeka s ovih prostora koji se susreće s okrutnom stranom ovog našeg tranzicijskog kapitalizma, kojeg je prisiljen živjeti, nespreman i nemoćan da mu se odupre. Ono što mu se nudi djeluje kao dugo željeni san, ali je, sasvim ironično, i oružje od kojeg stradava.

Scena: Kako je bilo na snimanju filma? Po čemu je snimanje ovog filma bilo specifično?
Specifičnost je sam tridesetodnevni boravak na realnoj lokaciji jednog hotelskog kompleksa u Crnoj Gori. Cijela ekipa glumaca je imala privilegiju za vrijeme čitavog snimanja, čak i izvan njega, biti upravo ono što i igra u samom filmu – vesela grupa turista na ljetovanju.

Nataša Janjić LokasScena: Recite nam nešto o svojoj ulozi?
U filmu igram Maju, Tuzlanku, koja sa svojim sinom i mužem dolazi na besplatno ljetovanje u sklopu promocije time-share apartmana. On, ratni veteran, pomalo je ekscesan, a ona ga pokušava držati pod kontrolom, kao i njihovog vragolastog sina. Ona je smjerna, skromna ženica, a neprestano u problemu oko neugode koju svojim ponašanjem izaziva njezin suprug. Na ljetovanje su došli prijevarom o svojim primanjima, a kad im se dogodi tragedija oko sina, spremna je učiniti baš sve u nadi da sve bude u redu.

Scena: Gdje ste pronašli inspiraciju za ulogu?
Uglavnom inspiraciju tražim u nekom emotivnom i intuitivnom doživljaju same uloge, već od trenutka kad ju čitam u scenariju. Kasnije ona ide iz mizanscena, partnera s kojim igram, kao i samog jezika i mentaliteta kojem taj jezik pripada… Nisam Maju vidjela u nekoj realnoj osobi koju poznajem, oslanjam se na nesvjesnu, a katkad i namjernu, vizualizaciju proizašlu iz niza faktora…

Natasa Janjic LokasScena: Koja misao se provlačila dok ste glumili?
U mjesec dana snimanja, teško da je bilo riječ samo o jednoj misli, ali zanimljivo pitanje. Možda najčešće – ‘Kad će pauza?’ i ‘Što ćemo danas jesti?’ (haha)

Scena: Kakva je bila glumačka ekipa?
Izvrsna. U svakom smislu. Kao iznimni talenti, profesionalci i kao sjajne osobe. Obožavala sam ih dok igraju, jednako kao i kad se kamere ugase, u neobaveznim satima našeg druženja.

Scena: Neka zanimljivost sa snimanja?
Bilo ih je pregršt! Oko našeg hotela bilo je jako puno pasa lutalica. Svakodnevno smo ih hranili, dali smo im imena i brinuli se o njima za vrijeme čitavog boravka. Izmišljali smo neke nove društvene igre i organizirali natjecanja. Jedan smo slobodan dan odlučili provesti u susjednoj Albaniji, napravili smo mali neobični izlet. Povremeno bismo jeli u čuvenim okolnim restoranima na Adi Bojani, uživali u specijalitetima ribe ulovljene tog trenutka pred nama iz mora. Izmišljali smo pjesme, uvodili zdrave prehrambene navike, kupali se i surfali na valovima… previše je dojmova….

Nataša Janjić LokasScena: Imate puno posla, tu je i premijera u Lisinskom Ritine škole, pa premijere filma ‘Atomski zdesna’, kako stižete sve? Jeste li umorni?
Nekako se baš zaredalo. Tješim se da je s glumcima uvijek baš takva nekakva okolnost- ili rade sve odjednom ili dugo, dugo ništa. Kod sebe primjećujem da sam najbolja baš ovako upregnuta do iznemoglosti. No brzo će ljeto, a onda ću se zasluženo odmarati.

Scena: Poruka za čitatelje portala Scena.hr?
Hvala jer pratite što radimo.

Foto: Press