fbpx

Petra Ribarić, Laura Božić i Sunčica Lozić u pohodu na Svjetsko prvenstvo

Sofija…

Tri hrvatske ritmičarke u pohodu na Svjetsko prvenstvo – Petra Ribarić, Laura Božić i Sunčica Lozić

Petra Ribarić, Laura Božić i Sunčica Lozić– Više puta sam bila u Sofiji na pripremama i surađivala s bugarskim trenerima od kojih sam puno naučila. U areni u kojoj se održava Svjetsko prvenstvo natjecala sam se već na Svjetskom kupu prošle godina pa mi je drago da idem u meni već poznatu dvoranu. Želja mi je da sve tri vježbe odradim što bolje i sigurnije te ostavim dobar dojam na terenu. Smatram da sam postigla zadovoljavajuću formu i sada je još jedino važno da ostanem sabrana i koncentrirana pri izvedbi na terenu. – uoči puta u Sofiju iskrena je bila Petra Ribarić.
Hrvatska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici od 10. do 16. rujna 2018. godine nastupit će na Svjetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.
Tri seniorske reprezentativke, Petra Ribarić, Laura Božić i Sunčica Lozić predstavljat će hrvatske boje na 36. svjetskom prvenstvu koje počinje u ponedjeljak, a čiji je domaćin bugarska prijestolnica Sofija. Natjecanje će se održati u Areni Armeec koja je prošle godine već ugostila neke od naših djevojaka u sklopu Svjetskog kupa. S obzirom na format natjecanja, Petra, Laura i Sunčica na Svjetskom će prvenstvu nastupiti kao tim. Ukupno će raditi deset vježbi od kojih će se rezultati osam najboljih zbrajati za ukupni timski rezultat.
Osim Petre Ribarić, kojoj velika natjecanja nisu strana, nešto iskustva na važnim gimnastičkim terenima ima i 18-godišnja Laura Božić, koja se za ovo prvenstvo posebno pripremala i s ruskom trenericom.
– Krajem kolovoza s reprezentacijom sam bila na natjecanju u Budimpešti kako bismo vidjeli u kakvoj smo formi pred Svjetsko prvenstvo te koje greške još treba ispraviti. Zadovoljna sam svojim nastupima, osim u vježbi s loptom gdje sam imala većih grešaka – na posljednju se provjeru uoči prvenstva osvrnula Laura.
O svojim očekivanjima od nastupa na Svjetskom prvenstvu Laura je prilično kratka
– Ostalo mi je još svega par dana do Svjetskog prvenstva u Bugarskoj te se osjećam spremno. Najsigurnija sam u vježbi s loptom, ali nadam se dobrim nastupima i s obručem i trakom. 
Najmlađa hrvatska predstavnica u Bugarskoj će biti 15-godišnja Kaštelanka Sunčica Lozić, kojoj će ovo biti jedno od prvih velikih natjecanja u seniorskoj karijeri.
– Nadam se da ću uspješno pokazati ono što sam pripremala cijelo ljeto i svoje koreografije prikazati što bolje mogu. Ono na što se trebam usredotočiti jest maksimalna koncentracija u svakoj sekundi i dobra postava glave, što nije lako, ali nije ni nemoguće. Rezultat mi je itekako bitan jer je to jedno od mojih prvih velikih natjecanja u seniorskoj kategoriji. Ovo je još jedan veliki izazov za mene, gdje ću, nadam se, ostvariti uspješan rezultat i prikupiti nova iskustva – iskrena je Sunčica.
Hrvatska reprezentacija već je u Sofiji gdje su započeli s treninzima, dok su kvalifikacije na rasporedu od ponedjeljka.

Foto: Press