fbpx

Život u parku – život koji buja

Dokumentarna serija Život u parku

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 6. ožujka 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 11.00 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Život u parku.

Život u parku

Serija Život u parku prikazuje život koji buja, od ljeta pa sve do proljeća, u danas najvećem zaštićenom području prirode u Engleskoj – nacionalnim parkovima Lake District i Yorkshire Dales. Ovi prekrasni predjeli svake godine privlače milijune posjetitelja, no oni nisu samo raj za turiste i avanturiste: u njima živi više od 60.000 ljudi.

Preci nekih od sudionika u seriji žive u ovim krajevima već stoljećima i smatraju se čuvarima prirode i ovog načina života. Drugi su odlučili zamijeniti gradsku vrevu seoskom idilom.

Život u parku

U prvoj epizodi serije Život u parku u Yorkshire Dalesu obitelj Dawson s farme Bleak Bank priprema se za najvažniji tjedan u godini, aukciju janjadi u Benthamu, o čijem ishodu ovisi hoće li godina biti uspješna.
Vlasnici trgovine sirom i mesnim prerađevinama John i Jules Natlacen nadaju se da će uvođenje ultrabrzog interneta zauvijek promijeniti njihov život.

Foto: Press