fbpx

Poziv za prijavu filmova na 12. PSSST! Festival nijemog filma

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Festival nijemog filmaCentar za kulturu Trešnjevka organizira 12. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 8. do 10. studenoga 2018. Ovaj je Festival jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. Cilj Festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.
U natjecateljskom dijelu programa, uz živu glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova. Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.
U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma. Stoga, organizatori pozivaju autore profesionalce i amatere entuzijaste da na festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.
Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2018. Opće odredbe, te informacije o uvjetima i načinima prijave potražite na službenim stranicama festivalnijemogfilma.com

Foto: Press