fbpx

Prnjak: Savjeti za djevojke koje idu na svjetski izbor!

Ekskluzivno…

Najvažnije je da budu sretne jer su među najljepšim ženama na svijetu, kaže Katarina

Katarina PrnjakOsim večernjih haljina, nacionalne haljine, kozmetike, cipela, smještaja i avionske karte, djevojkama je za ostale troškove boravka na svjetskom izboru ljepote potrebno oko tisuću eura, govori Katarina Prnjak. Bivša Miss Hrvatske kaže kako roditelji snose veliki dio troškova boravka na svjetskom izboru ljepote. Katarina smatra da se kvaliteta raznih izbora ljepote u Hrvatskoj srozala jer ima previše izbora koji se organiziraju zbog osobnog profita. Bivša Miss Hrvatske ipak vjeruje da će se izborima ljepote vratiti stara slava i ugled. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Katarina je kroz svoje iskustvo otkrila korisne savjete za djevojke koje odlaze na svjetski izbor ljepote.

Scena: Poruka djevojkama koje odlaze na svjetski izbor ljepote?
Najvažnije je da budu sretne i zadovoljne jer su među 150 Katarina Prnjaknajljepših žena svijeta.

Scena: Kako se misica treba pripremati za taj izbor?
Miss treba vježbati, održavati liniju, usavršavati jezik, vježbati za određene točke koje se boduju na svjetskom izboru, a s pripremama je potrebno krenuti odmah nakon nacionalnog izbora.

Scena: Uloga Direkcije…?
Direkcija ima jako veliku ulogu u svemu jer su misice najčešće ugovorno vezane pa ne smiju ništa raditi bez Direkcije. Tako Direkcija sve preuzima na sebe – od priprema misice za sve točke koje se boduju, plaćanje troškova pa do honorara za poslove koje se traže od djevojke. Misici je za ostale troškove boravka na svjetskom izboru potrebno oko tisuću eura.

Katarina PrnjakScena: Prepreke?
Loša pripremljenost.

Scena: Po vašem mišljenju, što se dogodilo s izborima ljepote u Hrvatskoj?
Kvaliteta izbora se srozala jer ima previše izbora koji se organiziraju zbog osobnog profita.

Scena: Što je najteže našim djevojkama na svjetskim izborima?
Najteža je sama pomisao na to da nije potpuno pripremljena, a još je gore kad vidi ostale misice kako dolaze u pratnji stručnog tima vizažista, stilista i frizera.

Scena: Treba li se zbližiti s ostalim djevojkama na izboru?
Katarina PrnjakJa smatram da treba. U svakom slučaju je lakše, a i steknu se jako lijepa prijateljstva za cijeli život. Ja sam s većinom djevojaka ostala u kontaktu, neke su se udale, rodile…

Scena: Kome se mogu obratiti ako nešto krene po zlu?
Direkciji svjetskog izbora ili svojoj Direkciji ako su s njima.

Scena: Što vi najviše pamtite sa svjetskog izbora ljepote?
Bilo je jako lijepih dana provedenih s curama iz različitih zemalja. Spavale smo u dvorcu i bile tretirane poput kraljica. Proputovali smo jako puno i maksimalno su se trudili da se osjećamo posebno.

Scena: Što biste naglasili?
Prošlo je skoro pet godina, a ja i dalje radim i živim od toga. Najvažnije je da se misica maksimalno posveti svom poslu i shvati ga ozbiljno i tada će to sigurno prepoznati i drugi te je angažirati. Na početku će raditi više preko castinga, ali zato kasnije sve više ima mogućnost direktnog bookinga, a što je najbolji dio ovog posla.

Scena: Koja je uloga roditelja?
Roditelji jako sudjeluju u tome i to financijski jer ono što Direkcija omogući je minimalno i nije im ni najmanje lako kad znaju da zbog ugovora moraju poslati svoje dijete samo u nepoznatu zemlju bez nadzora i iščekivati svaki dan poziv ili poruku i odbrojavati dane do povratka.

Foto: Privatni album – Katarina Prnjak