fbpx

Serija Punk izvršnih producenata Iggyja Popa i Johna Varvatosa

Zagreb…

Glazbeno-dokumentarna serije Punk u trajanju od četiri epizode

PunkHrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 26. travnja 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.55 sati počinje s prikazivanjem glazbeno-dokumentarne serije Punk u trajanju od četiri epizode.
Dokumentarna serija Punk izvršnih producenata Iggyja Popa i Johna Varvatosa namijenjena je fanovima i onima koji to nisu, a cilj joj je javnosti približiti to Punkjedinstveno razdoblje u povijesti glazbe.
Serija Punk u nekoliko nastavaka opisuje jedinstvenu ulogu Amerike u glazbenoj povijesti. Povezujući priče američkih pionira punka s pričama britanskih punk bendova koji su se pokušali probiti na američko tržište, ova dokumentarna serija definira američki pankerski DNK i prati njegovo širenje s druge strane Atlantika.
Dokumentarac je prepun rijetkih i dosad neviđenih fotografija i snimaka, pankerskih uspjeha i neuspjeha, te ekskluzivnih razgovora s ljudima koji su tu scenu stvorili i vladali njome uključujući imena kao što su The Clash, Dead Kennedys, DOA, Blondie, Sex Pistols, Iggy Pop, Henry Rollins i The Ramones, da spomenemo samo neke. Dokumentarna serija Punk opisat će veliki utjecaj Amerike na tu popularnu, globalnu i uglavnom neshvaćenu supkulturu.

Foto: Press