17. svibnja u 14 sati: U RH ukupno 2226 osoba zaraženih s Covid-19

Hrvatska…

U Hrvatskoj 2226 zaraženih koronavirusom Covid-19

CovidNacionalni stožer Civilne zaštite u 14.00 sati objavio je najnovije informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 2226 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Dva su nova slučaja u posljednja 24 sata. U Republici Hrvatskoj ukupno je preminulo 95 osoba zaraženih koronavirusom Covid-19. Na respiratoru je 10 bolesnika. 1936 osoba je ozdravilo – piše na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Od 15. svibnja 2020. godine u RH su na snazi nove mjere – više o mjerama pročitajte na linku. U Vladi RH, u utorak 14. travnja, je predstavljen i Digitalni asistent Andrija. Andrija je digitalni asistent koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. U kontaktu s građanima, Andrija pruža pomoć na sljedeći način:
– Educira ljude kako da prepoznaju simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu, građani dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze, kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.
– Asistira ljudima u kontaktu prema nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu, čime štedi vrijeme i energiju građanima i liječnicima u ovim trenucima opterećenja na zdravstveni sustav.
– Omogućuje ljudima da dojavljuju relevantne informacije iz svog kućanstva te na taj način ispunjavaju svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima ovisnim o podacima u stvarnom vremenu za uspostavu ili ukidanje zaštitnih mjera.
Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: HZJZ/koronavirus.hr