Otkazano planirano sučeljavanje na HRT Plenkovića i Bernardića
By redakcija On 15 lip., 2020 At 12:25 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Priopćenje HRT-a: Otkazano planirano sučeljavanje na HRT-u Plenkovića i Bernardića

sučeljavanje– Ususret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak 16. lipnja u 20 sati, planirala sučeljavanje dvaju lidera najjačih političkih stranaka, te je još 4. lipnja uputila pisane pozive Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću za njihovo sučeljavanje u pretkampanji. Kao što je poznato, izborni stožer Andreja Plenkovića je potvrdio dolazak, a stožer Davora Bernardića je sučeljavanje u pretkampanji odbio. Stoga je HRT, zbog nedolaska jednog kandidata, primoran otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja 2020. – poručuju u priopćenju za medije iz HRT.
– Naime, Hrvatska radiotelevizija je bila svjesna da od 17. lipnja nastupaju Izborna pravila – prema kojima sučeljavanje lidera dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj na HRT-u neće biti moguće realizirati u pretkampanji. Upravo zbog toga, tj. poštivanja Izbornih pravila u kampanji, HRT kao javni servis je (a u skladu s uobičajenom praksom većine europskih javnih televizija) uputio poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata, Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću, kako javnost ne bi bila zakinuta za ovakvu debatu. Podsjećamo da je HRT na zadnjim parlamentarnim izborima 2016. godine u pretkampanji organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se odazvala obojica.
Stoga će HRT, u skladu s Izbornim pravilima, u službenoj kampanji održati sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati – no tada više nije u mogućnosti sučeliti samo dva kandidata, Bernardića i Plenkovića – već će na sučeljavanje pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejtingu prelaze 4 posto – zaključuju iz HRT-a.

Foto: Press – Fotomontaža HRT

comment closed