fbpx

Svježa krv: Al Pacino i Colin Farrell na malim ekranima

HRT…

Vrhunski špijunski triler Svježa krv

Svježa krvHrvatska radiotelevizija (HRT) u petak, 22. studenoga u 20:05 na svom Prvom programu (HRT-HTV1) prikazuje vrhunski špijunski triler Svježa krv (The Recruit). A da će ljubitelji tog žanra doći na svoje, jamče i imena glavnih protagonista, Al Pacina i Colina Farrella.
Kad mladi James Clayton (C. Farrell) demonstrira mogućnosti svog kompjutorskog programa, iskusni agent CIA-e, Walter Burke (A. Pacino), lovac na talente, pokušava ga nagovoriti da se priključi programu obuke za vrhunske agente. Clayton ga odbije, ali kad Burke spomene njegova oca, predomisli se očekujući da će od Burkea doznati kako mu je nastradao otac prije desetak godina. Mjesto obuke je takozvana farma, a obuka duga, zahtjevna i opasna. Kad Clayton postigne najbolje rezultate, Burke mu dodijeli specijalni zadatak. Treba otkriti kako dvostruka agentica Layla (B. Moynahan), Claytonova kolegica s obuke i djevojka koja mu se sviđa, iznosi povjerljive podatke iz agencije…
Svježa krv je na napet špijunski film, proizvod suradnje vrhunskih talenata: scenarista Rogera Townea i Kurta Wimmera, redatelja Rogera Donaldsona, glumaca A. Pacina, C. Farrella i B. Moynahan. Između Pacina i Farrella teško se odlučiti koji od njih dvojice više dominira scenom: iskusni i šarmantni Pacino ili emotivni Farrell.

Svježa krv
Uloge: Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan
Scenarij: Roger Towne, Kurt Wimmer
Režija: Roger Donaldson

Foto: Press