HZJZ u 14 sati: U 24 sata umrla 1 osoba, 1343 ukupno zaraženih koronavirusom
By redakcija On 8 tra., 2020 At 01:28 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 1343 zaraženih koronavirusom

Covid-19, koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 1343 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata jedna osoba je preminula zaražena koronavirusom, a radi se o osobi starije životne dobi koja je primljena kroz hitnu službu u KBC Split. U RH je do sada devetnaest osoba preminulo od koronavirusa. Dosad je obavljeno ukupno 13.125 testiranja. 359 osoba je hospitalizirano. – rekla je Maja Grba Bujević.

Koronavirus

Od srijede 01. ožujka 2020. godine je aktivan i sustav e-propusnica, a od 6. travnja moguće je samo izdavanje i korištenje e-propusnica.
24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr

comment closed