fbpx

Preminula još jedna osoba u Hrvatskoj, ukupno 657 zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 16.00 sati: U Hrvatskoj 657 zaraženih koronavirusom

zaraženih koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 16.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 657 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Dosad je napravljeno ukupno 5215 testiranja. Još jedan pacijent je preminuo, muškarac – peta žrtva koronavirusa tako da je u Hrvatskoj brojka ukupno pet umrlih osoba od Covid 19. 49 osoba je ozdravilo – rekao je Vili Beroš.
– Preminuli bolesnik je bio u rizičnoj skupini jer je imao povišeni krvni tlak. Treba uvijek ponavljati kroničnim bolesnicima da su oni jako ugroženi i moraju se čuvati – rekla je Alemka Markotić.
U noći na utorak je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

koronovirusom

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ – koronavirus.hr