Dokumentarna serija Velike mačke od ovog petka na TV
By redakcija On 15 tra., 2020 At 07:34 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Serije Velike mačke u trajanju od tri epizode

Velike mačkeHrvatska radiotelevizija (HRT) petka 17. travnja 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije Velike mačke u trajanju od tri epizode.
Najuspješniji grabežljivci na svijetu – divlje mačke – izlaze iz sjene na svjetlo dana. Otkrivamo njihove iznenađujuće oblike ponašanja, široki raspon vrsta i prelijepa staništa u kojima žive.
Mačke su prirodno tajnovite, neuhvatljive i nedokučive. Najnoviji razvoj snimateljske tehnologije i sve veći broj istraživanja donose nam nove spoznaje o ovim zvijezdama životinjskog svijeta.
Velike mačkeAko mislite da poznajete mačke, pripremite se na iznenađenje. Te neodoljive životinje mnogo su više od najuspješnijih grabežljivaca na svijetu. Mačke imaju i nježnu stranu – emocionalne su, inteligentne i kompleksne. Ova revolucionarna serija otkriva dosad nepoznatu društvenu dinamiku unutar obitelji divljih mačaka, njihove složene metode komunikacije, požrtvovan odnos prema mladuncima, udvaračke navike i sposobnost da se prilagode životu u svim krajevima planeta.
Serija Velike mačke donosi iznimno detaljan prikaz ove porodice zvijeri, a vidjet ćemo i neke vrste koje nikad dosad nisu bile zabilježene kamerom. Snimljena je u 14 zemalja i predstavlja 31 vrstu divljih mačaka, među kojima su kanadski ris na ledenom sjeveru, neobična Pallasova mačka iz Mongolije, tajanstveni močvarni tigar iz Sundarbansa te mala ali odvažna pjegava mačka sa Šri Lanke. Kombinirajući primjere fascinantnih oblika ponašanja i nevjerojatne priče, odražava istinsku prirodu mačaka – i otkriva da nas još itekako mogu iznenaditi.
U prvoj epizodi pratimo različite vrste mačaka iz cijelog svijeta, od lavova u Tanzaniji – jedinih mačaka koje žive u skupinama – do male pjegave mačke sa Šri Lanke. Dvjesto je puta manja od lava, no jednako je znatiželjna. Zavirit ćemo u tajni život kanadskog risa, koji živi sjevernije od svih drugih mačaka, i upoznati ženku afričkog leoparda.

Foto: Press

comment closed