fbpx

Zdravko Mamić: Bando i gadovi prestanite prljati ime Luke Modrića

Zagreb…

Zdravko Mamić, Uskok– Rekli su da šutim, da ništa ne govorim. Ja sam prihvatio, jer sam bio poljuljan, ali ja znam više od njih svih zajedno. Pokušat ću vam danas prezentirati moju istinu i moje poglede na neke događaje, iako bi za druženje s vama trebalo danima da ja vama pričam, vi mene pitate i da se onda možda eventualno razumijemo – započeo je govor Zdravko Mamić na press konferenciji za medije.
Danas je u jednom zagrebačkom hotelu održana izvanredna press konferencija za medije koju je sazvao Zdravko Mamić.
– Ja se ne sjećam nijednog primjera otkad je hrvatska država stvorena da je nad jednom obitelji izvršen takav pogrom, takav mobing, koji apsolutno podsjeća na lov divljih zvijeri, kao nad obitelji Mamić. Nema pravne formule, nema pravne mogućnosti, nema životne mogućnosti koja nije upotrijebljena niti sredstva institucionalna i vaninstitucionalna da se moju obitelj uništi i da se uništi naš Dinamo. Ne biraju se sredstva. Krenut ću od događaja kad sam došao, 2000. godine, kad se nad Dinamo nadvio mrak, kad je vlada Ivice Račana i ministar financija Crikvenac krenuo u obračun s nogometom i s Dinamom – rekao je Mamić pokazivajući i čitajući medijske naslove iz tog vremena.
– Kad se nad Dinamom nadvio mrak, kad je Sanader krenuo u obračun s Dinamom, kad je Bog dragi digao ruke od Dinama, vaši naslovi su bili ovakvi ‘Canjuga protiv Canjuge’, ‘Canjuga potrošio 300 milijuna, a Dinamo nije ništa osvojio’, ‘Odlazi Tuđmanov prijatelj’,’Dinamo duguje milijune’ – nastavio je nabrajati Mamić novinske naslove iz 2000. i 20001. godine.
– Meni se sudi u Osijeku, to je nezakonito. Jer poznajem nekoliko sudaca u Zagrebu. A u Osijeku u optužnom vijeću sjedi Ninoslav Ljubojević, čovjek u čijem sam uredu sklapao ugovor o podjeli transfera između Dinama i njegovo sina. Ali ja sam kao što znate gentleman, pa sam to prešutio – rekao je Mamić pa se osvrnuo na novinske natpise o Luki Modriću nakon iskaza u Osijeku.
– Bando i gadovi, koji tako olako prljate ime Modrić, prestanite prljati ime Luke Modrića! Smeta vam što je Luka, nakon što je uredno platio porez u Hrvatskoj, novac podijelio sa mnom. Znate kad su Modrića ispitivali u USKOKU? U nedjelju u 21 sat i nakon 1,5 sat uvalili mu jednu rečenicu za koju je on shvatio poslije što su mu uvalili. Sram vas može biti i one koji su to dozvolili. I one koji ga napadaju i one koji ga dovoljno ne brane. Od 78 svjedoka nitko ne potvrđuje navode optužnice, a svi su svjedoci optužbe.- rekao je Zdravko Mamić i dodao da će ih sve poraziti svojim svjedocima.
Cijelo obraćanje Zdravka Mamića javnosti pogledajte u videu:

Foto: Press arhiva
Video:

Pratite uživo press konferenciju iz Sheratona

Objavljuje Zdravko Mamić u Petak, 23. lipnja 2017.