fbpx

Željka Veverec – modni ormar glazbenice spaja prošlost i sadašnjost

Ekskluzivna modna priča – Željka Veverec

Za fotografiranja i spotove slijedim priču koju nosi pjesma i onda istražujem stare ormare. Volim vrijeme 50-ih i 70-ih godina, poigravati se sa stilovima, otkrila je lijepa pjevačica

Željka Veverec javnosti je poznata kao pjevačica odličnog neo soul funk benda Mangroove s kojim je objavila tri albuma, a trenutno radijskim eterom kruži novi singl ‘Tvoja’.

Željka Veverec

Željka je nastupala i u kazališnim mjuziklima Kosa, Aida, Ljepotica i Zvijer, Cabaret, Jalta… Poznata je i kao osoba zanimljivog modnog izričaja.

“Moj modni stil je igra sa samom sobom”

Željka kaže da se voli poigravati sa stilovima, a obožava vrijeme 70-ih godina.

– Moram priznati da jako volim 70-te, ali onda opet i 50-te. Naravno s nekim modernim pomakom. Volim ženstvene haljine, a s druge strane fantastično mi izgleda muško odijelo na ženi.

Željka Veverec

Ne opterećujem se nekim kontinuitetom. Uvijek moram pratiti tu neku svoju modnu priču i često se nađem u nekim brendiranim tajicama i puloveru, dok neki drugi dan izgledam kao gospođa iz nijemog filma.

Onda za neki nastup napravim odmak i pokušam biti vamp iz 80-ih. Tako da mislim da je moj modni stil igra sa samom sobom i stvarima koje me nadahnjuju,a što nije možda uvijek sretno ili spretno, ali sigurno je veselo – ispričala je Željka Veverec za portal Scena.hr.

Istraživanje starih ormara i Hrelića

Glazbenica i za snimanja svojih spotova često zaviri u stare ormare.
Željka Veverec

 

– Prije sam razmišljala na način da to bude neka super stvar koju volim nositi, ali onda bi se ispostavilo da to ne funkcionira svuda i uvijek. Televizija traži svoje, klub svoje, a neki posebni koncert nešto sasvim drugo.

Sada uglavnom za fotografiranja i spotove slijedim priču koju nosi pjesma i onda istražujem stare ormare, Hrelić ili jednostavno gledam neke neobične komade koji mogu dobro istaknuti priču, odnosno pjesmu. Ponekad je za fotografiju ili video bitna i samo boja, bez obzira o kakvom se odjevnom komadu radi.

Željka Veverec

Volim jasne i čiste linije koje onda nadopunjujem detaljima ili same imaju neki neobičan detalj. Za koncerte se vodim nekim osjećajem kako bi to baš tamo na tom mjestu trebalo izgledati, a za spotove i fotografiranje nekom pričom koju mi stvara pjesma ili atmosfera pjesme – otkrila nam je glazbenica.

U spotu je nosila i majčine haljine iz 70-ih godina, a trenutno joj je najdraži majčin baloner iz 80-ih.

– Jer se može nositi na dvije strane. Inače volim balonere i kapute te lijepe bluze golih leđa – ističe Željka Veverec.

Foto: Sanja Šantak, Press arhiva, Željka Veverec priv. album