fbpx

Zlatko Dalić: Veseli me biti na Poljudu

Vatreni…

Važno je igrati pameću, a ne srcem, rekao je Zlatko Dalić

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije dan uoči splitskog okršaja Vatrenih s Mađarima.
– Poštujemo svog suparnika i neće nas zavarati činjenica da im neki igrači nedostaju, oni su nas u Budimpešti pobijedili. Međutim, nećemo se previše baviti time, bitan je naš pristup i znamo da moramo dati sve od sebe, bez obzira na nekompletnost Mađarske. Poznato je koliko vjerujem igračima, a moj je posao napraviti rezultat i sačuvati atmosferu, i nadam se da ću ja biti u boljem izdanju nego u Azerbajdžanu. Što god odlučimo u vezi sastava, nećemo pogriješiti. Imamo kvalitetu i širinu u svakom segmentu igre – rekao je Zlatko Dalić.
Strpljivo i sigurno
– S obzirom na to da će na Poljudu biti sjajna atmosfera, važno je igrati pameću, a ne srcem. Ne smijemo srljati i stvoriti nervozu, trebamo sigurnu igru jer nama je i 1:0 dovoljno. Osim toga, mi smo momčad koja igra nogomet i nervoza nas može uvesti u probleme. Također, nadam se da će publika to shvatiti, nemojmo gubiti nadu i želju ako ne uspijemo sve riješiti u prvih desetak minuta. Igra se svih 90 minuta.
Zajedništvo u Splitu
– Veseli me biti na Poljudu, u Hajduku sam proveo sjajne trenutke i nisam nikada ni sanjao da ću doći ovamo kao izbornik. Kult reprezentacije se vratio, očekujem zajedništvo i sinergiju nas na terenu i navijača te se nadam da ćemo završiti dan pobjedom – dodao je Zlatko Dalić.
Dvije godine nakon izborničkog debija u Ukrajini
– Ta je Ukrajina okrenula moj život i moju karijeru. Od Ukrajine živim najljepše dane svoje nogometne karijere i nadam se da će se tako i nastaviti. Moja je karijera prije dvije godine procvala – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez