fbpx

Maja je pobjednica Manhattan International Film Festivala!

Veliki uspjeh…

Redateljica je bila jedna od 13 finalista festivala te je pozvana da predstavi svoj film ‘Pri našem delu

Maja– Velika je čast biti pozvan u New York na Festival, a još veća pobijediti. Ponosna sam i sretna što je moj dokumentarni prvijenac osvojio simpatije žirija i publike. Konkurencija je bila velika i drago mi je što sam imala priliku upoznati redatelje iz raznih dijelova svijeta – rekla je Maja Šubarić Mahmuljin (27) u New Yorku povodom pobjede. Redateljica je pobijedila na Manhattan International Film festivalu, koji je prošlog tjedna održan u New Yorku. Maja  je bila jedna od 13 finalista festivala te je pozvana da osobno predstavi svoj kratki dokumentarni film ‘Pri našem delu‘ (What we do), koji je izabran između 130 prijava iz cijeloga svijeta. Riječ je o dirljivom i inspirativnom portretu osobe koja ima Dawnov sindrom, no živi ispunjen i dostojanstven život.

Holivudski glumci hvale njezin film

MajaGosti Festivala bili su brodvejski i holivudski glumci Dana Ivey (Home alone 2, Sabrina, The Scarlet Letter, Rush hour)  i Kevin Collins (Munich, Baby Mama, Infinite Justice)  te filmski producent i scenarist Giovanni Morricone, sin poznatog skladatelja filmske glazbe Ennia Morriconea. Evo što je o Majinom filmu rekao Giovanni Morricone:
– Smatram da film ‘What we do’ svakako treba biti prikazan u Ujedinjenim narodima jer je edukativan i pokazuje kako možemo uključiti osobe s posebnim potrebama u društvo. Radi se o dobro strukturiranom, emotivnom i pozitivnom filmu s elementima humora. Maja je dobila i nekoliko primamljivih ponuda za suradnju u New Yorku.

Amerikanci oduševljeni našom zemljom

MajaOsim što su pohvalili njezin film, Amerikanci su s njom razgovarali o prirodnim ljepotama Hrvatske.
– Oni su oduševljeni našom zemljom turistički, njima je Hrvatska egzotična i jako lijepa. U New Yorku je jako popularna – vedro je kazala za portal Scena.hr simpatična redateljica.
Uz Maju, nagrađena su još dva redatelja – Josep Antoni Ribas Rossello za animirani film ‘The Unforgettable pianist’ i Xandrino Mangunay za igrani film ‘Laum’. Tri nagrađena filma i dva počasna (Daniel Alava za ‘Dummies’ i Ion Sova za ‘Tenebris’) bit će prikazana u Ujedinjenim narodima 2. travnja, a hrvatska ih publika može vidjeti u kinu Grič 21. ožujka u 20 sati.

O festivalu…

FinalistiFestival, koji se održao od 28. veljače do 2. ožujka 2014., već treću godinu zaredom okuplja mlade režisere do 30 godina koji u svojim filmovima promiču vrijednosti kao što su dostojanstvo ljudske osobe. Ovaj prestižni festival također poziva priznate režisere, scenariste, producente i glumce iz filmske industrije. Organizator festivala je Svjetski savez mladih (World Youth Allince), globalna organizacija mladih sa sjedištem u New Yorku, koja se bavi promicanjem ljudskog dostojanstva i solidarnosti.

Majin odlazak u New York ne bi bio moguć bez podrške Hrvatskog audiovizualnog centra.

Foto: Press