fbpx

Dabo: U mjesecu kada obilježavamo 69. rođendan, LADO organizira niz koncerata

Zagreb…

Plesni koncerti Ansambla LADO u studenome

LADO– U mjesecu kada obilježavamo 69. rođendan, LADO organizira niz cjelovečernjih plesnih koncerata, a uz suradnju s kolegama iz Ansambla KOLO, posebno se veselimo nastupima i u drugim gradovima Hrvatske, osobito zato što prvi put nastupamo u prekrasnoj dvorani Centra Gervais u Opatiji – rekao je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO.
Nakon ovogodišnjeg sudjelovanja na ethno summitu Tradicija Nova u Beogradu gdje su imali prilike nastupiti zajedno s kolegama iz Ansambla KOLO, umjetnici Ansambla LADO nastavljaju s pripremama za svoje tradicionalne rođendanske plesne koncerte.
Ansambl LADO pripremio je dva sata programa, koji će sadržavati neke od najpoznatijih koreografija s Ladova dugogodišnjeg repertoara, poput Slavonskih kraljica, Valpovačkog kola, Posavskih plesova i Linđa. Program nazvan Antologija II bit će izveden u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Opatiji, a uz potporu Ministarstva kulture, i u Pazinu.
LADOLadovi antologijski programi koje je osmislio umjetnički voditelj Andrija Ivančan posvećeni su autorima i glazbenim obrađivačima koji su obilježili umjetnički put Lada, poput prof. Zvonimira Ljevakovića, dr. sc. Ivana Ivančana, Božidara Potočnika i Marijana Makara.
Ulaznice za koncert u HNK Zagreb, po cijeni od 80 i 100 kuna, mogu se kupiti online putem www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima Croatia Recordsa, Bogovićeva 5, i Aquarius Recordsa, Varšavska 13.
Samo deset dana nakon zagrebačkog koncerta, 26. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, LADO će zajedno s umjetnicima Ansambla KOLO predstaviti zajednički program Ruku pod ruku 2.0.
Ova dva ansambla suradnju su obnovila 2016. godine i od tada neprestano razmjenjuju iskustva i grade međusobne odnose.
– Nakon iznimno uspješne inicijalne suradnje s kolegama iz Ansambla KOLO 2016. godine, a koja se nastavila razvijati i kroz Ethno Summit već drugu godinu za redom, koncerti Ruku pod ruku 2.0 logičan su nastavak zajedničkih stremljenja ka što kvalitetnijem predstavljanju izvedbene tradicijske umjetnosti i zajedničkom pronalasku i kreiranju ideja u području folklornog kreativnog izraza – izjavio je Dabo.
Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Lisinskog i online putem www.ulaznice.hr po cijeni od 80 i 120 kuna. Popust od 20 % na cijenu ulaznice mogu ostvariti učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom i članovi KUD-ova pri kupnji na blagajni Lisinskog.

Raspored rođendanskih koncerata Lado:
13. 11. Slavonski Brod, Koncertna dvorana „Ivana Brlić Mažuranić“, 19 sati
16. 11. Zagreb, HNK, 19.30 sati
20. 11. Opatija, Centar Drago Gervais, 20 sati
21. 11. Pazin, Pučko otvoreno učilište Pazin, 19 sati

Foto: Press