fbpx

Osječani stvorili najdužu špagu na svijetu

Osijek…

Prema procjenama organizatora špaga je bila dugačka gotovo tisuću metara

najdužu špagu– Ponosan sam na sve moje sugrađane, na Osječane, na Slavonce i Baranjce, na sve sportaše koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su zajednički poslali lijepu sliku iz Osijeka u cijeli svijet. Nadam se kako će tako biti i 26. i 27. svibnja u Gradskom vrtu jer slika iz dvorane odlazi u 55 milijuna kućanstava diljem svijeta – rekao je hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman iz Osijeka.
Točno dva tjedna do finala gimnastičkog DOBRO World Cupa 2018. (26. i 27. svibnja u dvorani Gradski vrt) slika iz Osijeka već je obišla svijet. U sklopu najave ovoga velikog sportskog događaja u subotu popodne velik broj sportaša iz različitih klubova kao i brojni rekreativci na osječkoj Promenadi zajednički su kreirali najdužu špagu na svijetu.
najdužu špaguU tom pothvatu sudjelovalo je čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije. Tako su se osim brojnih članova Gimnastičkog društva Osijek – Žito, koji je inače izvršni organizator DOBRO World Cupa, na Promenadi okupili i članovi Škole nogometa NK Osijek, Plesnog studija Shine, Plesnog studija Midal, Plesnog studija Wings, Baletnog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Atletskog kluba Slavonija – Žito, KRŠG RONDO Osijek, GD Beli Manastir, GK FIT Đakovo, GK Vukovar, GD Sokol Požega, GK Hrvatski sokol Vinkovici GD Hrvatski sokol Valpovo te članovi Karate kluba Essker.
Špaga se tako prostirala gotovo uzduž cijele Promenade, od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu. Na kraju prema prvim procjenama špaga je bila dugačka gotovo tisuću metara. U svakom slučaju srušen je rekord od prošle godine kada je oko 450 sudionika stvorilo ljudsku špagu 600 metara dužine.
U jedinstvenom pothvatu sudjelovao je i ove kao i prošle godine Robert Seligman, član GD Osijek – Žita kojeg ćemo moći vidjeti na desetom izdanju Svjetskog kupa u Osijeku.

Foto: Press – Marko Banić