fbpx

Zrinka Cvitešić blistala na premijeri filma!

Premijera…

Zrinka CvitešićJučer je bila premijera filma ‘Najljepša je zemlja moja’ u kinu Europa u Zagrebu. Na premijeri je zablistala i lijepa glumica Zrinka Cvitešić koja ima glavnu ulogu u filmu.

‘Najljepša je zemlja moja‘…

Naslov je filmske priče je o ljudima na Kosovu 1999. To je priča o nemogućoj ljubavi, o izgubljenom djetinjstvu i nevidljivom neprijatelju koji još dugo nakon rata odnosi svoje žrtve. Kosovo, 1999. NATO bombardira bivšu Jugoslaviju. Mlada srpska udovica Danica živi sa svoja dva sina na srpskoj strani rijeke Ibar. Kad se ranjeni UCK vojnik Ramiz skloni u njezinu Zrinka Cvitešićkuću, Danica mora donijeti odluku dali da mu pomogne ili ga preda srpskim snagama. Danica mu odlući pomoći, premda zna da time dovodi u opasnost sebe i svoju djecu…
Redateljica i scenaristica filma je Michaela Kezele (njemačka redateljica hrvatskog porijekla. Ovo je njezin debitantski dugometražni igrani film. Njen diplomski kratki igrani film MILAN imao je velik uspjeh na međunarodnim filmskim festivalima i izmedju ostalog bio nominiran za studentskog Oscara.
U glavnim ulogama možemo vidjeti Zrinku Cvitešić i Mišela Matičević, a film je snimljen u Njemačko-Hrvatsko-Srpskoj koprodukciji (Sperl productions, Maxima film, Atalanta)

Žanr:
drama
Trajanje:
88 min.
Režija:
Michaela Kezele
Scenarij:
Michaela Kezele
Uloge:
Zrinka Cvitešić, Mišel Matičević, Andrija Nikčević, Slavko Štimac
Fotografija:
Felix Novo de Oliveira
Montaža:
André Bendocchi-Alves, Stine Sonne Munch
Glazba:
Gerd Baumann, Martina Eisenreich, Gregor Hübner
Produkcija:
Sperl Productions, Maxima Film, Atalanta
Distribucija:
2i Film
FESTIVALI:
Bavarian Film Awards, 2013. – nagrada za najbolju mladu redateljicu (Michaela Kezele)
Montréal World Film Festival, 2012. – nominacija Zlatni Zenit
Munich Film Festival, 2012. – nominacija za najbolju režiju i scenarij

Foto: 2i Film