fbpx

Davis Cup: Kolumbija – Hrvatska 1:1

Bogota…

Marin Čilić– Bilo je zbilja kontrolirano. Konstantno sam držao pritisak i dosta sam zadovoljan servisom. Nije bilo baš rutinski, jer je bilo dosta situacija gdje sam morao biti potpuno fokusiran, jer ipak je ovo meč Davis Cupa, a González je imao svoje navijače, tako da sam morao biti potpuno koncentrira tijekom cijelog meča – rekao je Marin Čilić nakon meča.
Kolumbija i Hrvatska osvojile su po bod prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa u Bogoti, te je uoči mečeva u parovima rezultat 1:1. Marin Čilić je s rezultatom 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:1) svladao Alejandra Gonzáleza, a onda je domaćinu izjednačenje donio Santiago Giraldo, svladavši s rezultatom 3:2 u setovima (6:4, 4:6, 5:7, 6:4, 6:2) Franka Škugora, koji je u posljednji tren zamijenio ozlijeđenog Viktora Galovića.
– Možda je presudilo što sam fizički pao sredinom četvrtog seta. Malo su se i uvjeti promijenili, krajem trećeg seta postalo je sporije zbog kišice i nisam imao toliko ‘besplatnih’ poena servisom. Više se igralo i on je to bolje iskoristio. Publika je u nekim situacijama nekorektno reagirala, ali mislim da to nije njena krivica. Sudac u stolcu i vrhovni sudac nisu napravili ništa tijekom svih pet setova. Dobio sam samo jedno ponavljanje prvog servisa, a postojalo je mnogo situacija u kojima su morali reagirati – rekao je Franko Škugor.
Prvi dan nastupa naše Davis Cup reprezentacije rezimirao je izbornik Željko Krajan:
Davis Cup– Bili smo bliži vodstvu 2:0. Franko je u jednom trenutku, rekao bih, imao meč u svojim rukama, ali je pao fizički. S tim mu je pao i servis koji mu je oružje. Vratio je Giralda u igru. Marin je pokazao razliku u kvaliteti. Nije odigrao meč na najvišem nivou, ali dovoljno dobar da rezultat bude ovakav.
Danas je na rasporedu meč parova, a za Hrvatsku će igrati Nikola Mektić i Marin Čilić, dok će za domaćine nastupiti Juan Sebastian Cabal i Alejandro Falla. Početak susreta je u 10.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez