fbpx

Održana donatorska večera za Partille cup

Zagreb…

Od mladih rukometaša i ove godine očekujemo odlične rezultate s Partille Cup-a u Švedskoj, poručuju organizatori

Partille cupKako bi mlade momčadi rukometaša uopće mogle otputovati na 48. rukometno natjecanje, poznati Partille Cup u Švedskoj, jučer je održana donatorska večera kojom su prikupljana sredstva za njihovo putovanje u daleki Gothenburg.
Zagrebački rukometni savez, jučer je organizirao donatorsku večeru u zagrebačkom restoranu Lateral, pod pokroviteljsvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prikupljala su se sredstva za odlazak mladih rukometnih selekcija zagrebačkih klubova na najveći svjetski rukometni turnir za mlađe dobne skupine – Partille Cup.
Partille cupPartille Cup održat će se 48. put u švedskom Gothenburgu od 3. do 8. srpnja 2017. godine. Godišnje ovaj događaj ugošćuje dvadeset tisuća natjecatelja iz 50 zemalja, podijeljenih na 1100 timova. Hrvatski timovi u Partille Cup-u sudjeluju od samih početaka, pa su tako kroz godine ostvarili i značajne rezultate. Partille Cup je zasigurno najveći i najznačajniji međunarodni rukometni događaj koji je pridonio profesionalnom razvitku brojnih mladih igrača, ali između ostaloga, omogućio im je upoznavanje s drugim kulturama, jezicima i stjecanje novih poznanstava.
Počasni gosti donatorske večere održane u Zagrebu bili su veleposlanik Kraljevine Švedske u RH, gospodin Schmidt i potpredsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Gordan Jandroković. Partille cupPredsjednicu je zastupao njezin izaslanik, gospodin Mate Granić, savjetnik za zdravstvo i sport, gospodin Tomislav Madžar te ministar financija Zdravko Marić. Također, večer su uljepšali brojni drugi uzvanici, među kojima su bila i neka od naših poznatih rukometnih lica, poput Igora Vorija sa suprugom Oljom, Frano Riđan, Ljiljana Vinković, rukometaši PPD Zagreb i brojni drugi.
Mladim rukometašima i budućim nadama hrvatskog rukometa može se pomoći dalje, uplatom donacija na IBAN HR0524830051100020773.

Foto: Press