fbpx

Hilal Soudani produžio vjernost modrom klubu

Maksimir…

Hilal Soudani– Ispričavam se što još ne mogu tečno govoriti na hrvatskom jeziku. Jako sam sretan što sam produljio ugovor. Četiri godine sam u Dinamu, ne bi bilo lako rastati se… Osim toga, moja obitelj i roditelji jako vole Zagreb i lijepo se ovdje osjećaju. Razgovorao sam i s njima, oni su uvijek bili za to da ostanem ovdje. Svi me u klubu jako cijene i doista sam sretan što sam potpisao na dodatne tri godine – rekao je El Arabi Hilal Soudani.
Najbolji Dinamov strijelac u povijesti nastupa Modrih u Ligi prvaka, El Arabi Hilal Soudani produžio je ugovor s maksimirskim klubom na dodatne tri godine. Aktualni mu mandat istječe na ljeto 2017., a pozdravni mu je govor i čestitke u ime cijelog kluba na konferenciji za medije održanoj danas uputio sportski direktor Romeo Jozak.
– Ovo je jedan od većih Dinamovih trenutaka u zadnjih nekoliko sezona. A tih je lijepih trenutaka doista bilo puno – istaknuo je Dinamov sportski direktor i pritom evocirao neke nedavne manje lijepe trenutke:
Hilal Soudani– Rijeka je imala meč loptu u derbiju i time nam je nakratko poremetila atmosferu… Ali, od tada se puno toga promijenilo. Počelo je s pripremama u Turskoj kad je stvorena i prava atmosfera, kohezija, napravili smo strašan iskorak, upravo su te pripreme bile generator puno toga. I potpisom novoga ugovora s trenerom Ivajlom Petevom pokazali smo konzistentnost, dugoročnu strategiju, a time podignuli atmosferi. Igračima smo pokazali što želimo. Evo, u zadnjih smo mjesec i pol dana potpisali 12 profesonalnih ugovora, a nisam siguran da baš previše klubova u svijetu uspijeva to učiniti u tako kratkom vremenu.
Na upit Soudaniju koji mu je pogodak u Dinamovu dresu najdraži, brzopotezno je uzvratio:
– Onaj protiv Salzburga, i to zato što nas je, uz Fernandesov gol, uveo u Ligu prvaka.
Soudani je do sada imao nekoliko izdašnih ponuda, pogotovo su uporni bili Kinezi:
– Ponuda iz Kine financijski je bila izdašnija nego ova ovdje, ali nije novac taj koji sve odlučuje. Tu je i kvaliteta života, nikad novcem ne možemo zamijeniti sreću i kvalitetan život.
Na zadnje pitanje novinara simpatični se napadač ohrabrio i odgovorio na hrvatskom. U kakvoj je formi s obzirom na to da nije prošao pripreme i da je neko vrijeme bio ozlijeđen?
– Ja sam odično. Sve pet!

Foto: Press GNK Dinamo