Luka Panza: Želimo biti ti koji diktiraju tempo

Rukomet….

Hrvatski kadeti otputovali na Svjetsko prvenstvo u Gruziju

Luka Panza– Generalno sam zadovoljan pripremama i pripremnim utakmicama. Zadovoljan sam energijom koju smo imali tijekom svih treninga. Stalno smo se suočavali sa sitnim ozljedama i netko je bio van stroja, ali možda je to danak naporne sezone jer je većina igrača prvi put u pravim seniorskim vodama. No, unatoč tome smo uspjeli po planu i programu izvući maksimum iz priprema. Tjelesno smo dobro pripremljeni, a tehničko-taktički posloženi kako treba. Vjerujemo da ćemo biti dobri u Gruziji – rekao je Luka Panza.
Hrvatska muška kadetska reprezentacija otputovala je na Svjetsko prvenstvo koje se od 8. do 20. kolovoza 2017. godine održava u Gruziji. Nakon tri godine rada na jedinstvenom sustavu i potrazi za 18 igrača koji će nositi hrvatske boje na prvom velikom natjecanju Hrvatska je zaigrala na Europskom prvenstvu 2016 pred domaćim navijačima. Odlična igra i zajedništvo doveli su generaciju 1998. do finala, a u velikoj borbi protiv Francuza na kraju se okitila srebrom. Godinu dana kasnije, uz male promjene u reprezentaciji, Hrvatska se okreće drugom velikom natjecanju – Svjetskom prvenstvu. Iza hrvatskih kadeta su tri faze priprema,a cijeli stručni stožer naporno je radio s momcima kako bi se što bolje pripremili za svjetsku smotru.
Izbornik Luka Panza osvrnuo se na pripreme koje su iza reprezentacije, a koje su odrađivali u Zagrebu i Ivanić-Gradu te u francuskom gradu Saint-Malo:
Luka Panza, rukometU sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo odigrano je sedam utakmica. U prvom dijelu protiv Španjolske upisana su dva slavlja (27:24, 28:27), a nakon toga uslijedio je put u Francusku i tri susreta protiv domaćina. Prva dva pripala su Francuzima (34:29, 34:32), dok je u posljednjem srazu slavila Hrvatska 33:30. Završetak priprema donio je nove dvije utakmice, a kadeti su uvjerljivo slavili protiv Srbije 32:19 i 30:24.
– Pripremne utakmice su ove godine bile dobre. Imali smo sedam utakmica protiv jakih protivnika. U prvoj fazi igrali smo protiv Španjolaca koji igraju dominantnu i agresivnu obranu. To nam je dobro došlo jer nam je bilo bitno za adaptaciju na cjelokupni trenažni proces na pripremama i zbog toga što takvu obranu očekujemo na Svjetskom prvenstvu kod mnogih protivnika. U tim utakmicama smo dobro odgovorili i energetski bili na visokom nivou. Zatim smo u drugoj fazi otišli u Francusku gdje smo odigrali tri susreta protiv domaćina. U prvoj utakmici bili smo nezadovoljni prvim poluvremenom, a zadovoljni drugim, dok u drugom susretu je bilo obrnuto. U posljednjem trećem srazu smo bili konkretni i korektni. Imali smo samo jedan pad pred kraj prvog dijela. Ali, nismo išli u Francusku samo odigrati utakmice. U tih šest dana odradili smo pet jakih treninga i podizali svoje tjelesne kapacitete. U posljednjoj fazi protiv Srbije vidjeli smo da smo dobro pripremljeni te smo unatoč smanjenoj rotaciji bili na nivou koji želimo – osvrnuo se Izbornik Luka Panza na pripremne susrete.
Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u skupinu C zajedno s Portugalom, Korejom, Poljskom, Brazilom i Argentinom iako je Poljska ušla u zadnji tren nakon što je Venezuela odustala od natjecanja. Hoće li to promijeniti planove hrvatske reprezentacije i što je cilj otkrio je izbornik:
– Ulazak Poljske na Svjetsko prvenstvo umjesto Venezuele je malo promijenilo naše planove, ali mi idemo utakmicu po utakmicu. Najviše smo se pripremali za Portugal s kojim otvaramo. Nakon toga je dan pauze pa slijede Koreja i Poljska. Tu je trebala biti Venezuela protiv koje smo imali plan opteretiti igrače koji su imali manju minutažu u prve dvije utakmice te zbog regeneracije igrača, ali u konačnici to neće puno toga promijeniti. Mi znamo koji je naš cilj na Svjetskom prvenstvu. Naš cilj je da u svakoj utakmici probijamo svoje kapacitete i izađemo iz susreta bolji nego što smo ušli. Mislim da će u smislu napretka reprezentacije dobro doći ta Poljska koja nas je na turniru u Bugojnu pobijedila. Imamo energetski dosta zahtjevnu grupu, ali smo pripremljeni na to. Želimo biti ti koji diktiraju tempo – zaključio je Panza.
Prvi susret hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu je sutra, 8. kolovoza, u 8 sati po hrvatskom vremenu protiv Portugala. Sve utakmice moći će se pratiti putem live streama na službenim web stranicama Prvenstva HandballGeo2017.

Reprezentacija:
Ivan Panjan – RK PPD Zagreb – vratar
Vladimir Gošić – RK PPD Zagreb – vratar
Leon Strbad – RK PPD Zagreb – lijevo krilo
Tomislav Špruk – HRK Karlovac – lijevo krilo
Filip Turčić – RK PPD Zagreb – desno krilo
Dario Raguž – RK Izviđač Ljubuški – desno krilo
Nikola Grahovac – RK Dubrava – kružni napadač
Danijel Papić – RK Balić-Metličić – kružni napadač
Marko Račić – RK PPD Zagreb – kružni napadač
Halil Jaganjac – HC PSG – lijevi vanjski
Daniel Vusić – RK PPD Zagreb – lijevi vanjski
Ivan Koncul – RK Ribola Kaštela – lijevi vanjski
Tin Lučin – RK Zamet – srednji vanjski
Vito Bahtijarević – RK PPD Zagreb – srednji vanjski
Filip Vistorop – RK Zrinski Mostar – desni vanjski
Ivan Martinović – HC Fivers – desni vanjski

Stručno vodstvo: izbornik Luka Panza, trener Hrvoje Privšek, trener vratara Ivan Pavlaković, fizioterapeut Karlo Šporer, liječnik Boris Peršić, tehniko Stipe Smojver i tehnički direktor muških nacionalnih selekcija Ivica Udovičić.

Nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Gruziji 2017:
Utorak, 08.08.2017. u 08:00 sati: Hrvatska – Portugal
Četvrtak, 10.08.2017. u 16:00 sati: Hrvatska – Koreja
Petak, 11.08.2017. u 14:00 sati: Hrvatska – Poljska
Nedjelja, 13.08.2017. u 16:00 sati: Hrvatska – Brazil
Ponedjeljak, 14.08.2017. u 18:00 sati: Hrvatska – Argentina

Foto: Press