fbpx

Mršić: Ivica Zubac je dragulj za stvaranje velike momčadi!

Zagreb…

Ivica Zubac novo pojačanje u KK Cedevita

Ivica Zubac– Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Sada je tu, uz Žganeca 20 godina, Arapovića 19, Mazalina 18, Muse i Baje 16 i Zubac s 18 godina, redom najveći talenti europske košarke u svojim godištima, veliki zalog za budućnost kluba, uz još nekolicinu igrača iz našeg juniorskog pogona. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže. Čim smo čuli za raskid odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub – rekao je direktor KK Cedevita Davor Užbinec.
Nakon što je Ivica Zubac raskinuo ugovor s KK Cibona odmah je reagirala Cedevita koja je s igračem i njegovim zastupnikom Miškom Ražnjatovićem našla zajednički jezik te ugovorila tri i pol godišnju suradnju u kojoj 18-godišnji centar NBA potencijala može otići u NBA uz odštetu. Ivica Zubac, 211 cm visoki centar rođen je u Mostaru 18. ožujka 1997. godine, a uz Marka Arapovića je osvojio srebro na U-19 Svjetskom prvenstvu 2015.
– Zubac je igrač koji će nam već sada, a i u budućnosti moći dati puno. On je još jedan dragulj za stvaranje velike momčadi za budućnost. Neće moći igrati ovosezonsku ABA ligu pa ćemo ga slijedećih 4, 5 tjedana pripremati za drugi dio TOP 16 Eurolige kada ima pravo nastupa, prije svega fizički jer ne znamo u kakvom je stanju kao i taktički. Vjerujem da će se brzo uklopiti jer je izuzetno talentiran – rekao je trener Veljko Mršić.
– Bilan se u Cedeviti razvio u veliko europsko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA. Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, su na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. Tako nešto Ivica Zubac ne bi dobio nigdje u Europi. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh – rekao je sportski direktor Matej Mamić o transferu.

Foto: Press KK Cedevita