fbpx

Košarkaški kamp Jordan Brand Classic u Zagrebu!

KK Cedevita….

Jordan Brand Classic– Velika nam je čast što su Nike i gđa. Susan Mulders odabrali baš Cedevitu za organizaciju ovog velikog košarkaškog kampa, najvećeg u Europi dugi niz godina. Dokaz je to da KK Cedevita postaje veliki klub, s velikim organizatorskim potencijalom, da je naš košarkaški centar na Velesajmu jedan od najboljih u Europi i da klub ide pravim smijerom kakav smo zacrtali prije desetak godina. Dokaz je, uostalom i netom okončani završni turnir Kupa Krešimira Ćosića u Vukovaru gdje smo bili domaćini i za organizaciju dobili pohvale svih nazočnih. Ponosni smo što ćemo nastaviti organizirati najveće košarkaške smotre, što Jordan Classic u svakom slučaju jest, i da je to samo po sebi pozivnica svim mladim košarkašima da dolazak u Cedevitu može biti samo iskorak na visoku razinu u njihovim karijerama – rekao je direktor KK Cedevite Krešimir Novosel.
Košarkaški klub Cedevita dobio je veliko priznanje. Predstavnici Nike-a potvrdili su da će se 9. europsko izdanje košarkaškog kampa Jordan Brand Classic održati u Zagrebu, na terenima Doma košarke Velesajam u organizaciji KK Cedevite koja je domaćinstvo dobila u velikoj konkurenciji drugih vrhunskih klubova Europe. Zadnja dva kampa, primjerice, organizirala je Barcelona. Kamp će od 06. – 08. ožujka 2015. godine okupiti 40 najboljih mladih košarkaša Europe, rođenih 1999. godine a sama All stars utakmica održat će se u KC Dražen Petrović. Tijekom kampa najbolji mladi igrači Europe radit će s iskusnim trenerima iz SAD-a i Europe te će u tri dana pokušati izboriti mjesto na završnom All starsu u kojem sudjeluje 20 igrača od kojih će 10 biti odabrano da predstavlja Europu na Jordan Brand Classicu u New Yorku/New Yersey-u 14.-18. travnja 2015. godine na završnoj smotri u Barclays centru New Yersey Netsa. Hrvatsku će u Zagrebu predstavljati Krešimir Nikić i Darko Bajo, kao i najbolji kadet Europe, Džanan Musa iz Cedevite.
Sudjelovanje na završnom natjecanju u SAD-u u proteklim godinama, podsjetimo, osigurali su kroz europski Jordan Classic Mario Hezonja 2011., Marko Arapović 2012., Lovro Mazalin i Dragan Bender 2013. te Lovro Buljević 2014. a da su naslov MVP ovog kampa nosili veliki LeBron James, Carmelo Anthony ili Kevin Durant u svoje vrijeme.

Foto: KK Cedevita