fbpx

Will Cherry: Ova godina definitivno mora biti velika

Cedevita…

Will CherryNakon što su nekoliko dana trenirali u Zagrebu, košarkaši Cedevite otišli su na bazične pripreme na Roglu. S njima je otišao i američki razigravač Will Cherry, koji je prošlu sezonu proveo u Gaziantepu.Uoči samog puta, donosimo razgovor s Willom o njegovim početnim dojmovima.
Kako ti se dosad svidio Zagreb?
– Još nisam imao puno prilike vidjeti grad, osim što sam išao u kupnju namirnica. No, lijepo mi je ovdje, sviđa mi se trenutno vrijeme jer znam da će biti puno gore. Klub je vrlo organiziran, brzi su i brzo rješavaju sve što trebaš kao igrač da bi se osjećao ugodno. Igrači i treneri su spremni za rad i spremni su za pripreme za novu sezonu – izjavio je Cherry, koji se osvrnuo i na Dom košarke Cedevita.
– Osim toga što je u njemu jako vruće i što sam ovdje u zadnjih nekoliko dana izgubio oko pet kilograma, trening-centar Cedevite je sjajan. Ne možeš tražiti puno više od toga. Lokacija je dobra, ima teretanu, nekoliko dvorana, prostor za piće i ovo je definitivno sjajan trening-centar.
Cherryju odlazak na Roglu neće biti prvi put da je u Sloveniji.
Will Cherry– Već sam prošle godine bio na Rogli s Gaziantepom. Ne znam što se dogodilo, no brzo smo otišli. Kad sam došao gore nisam znao gdje sam. Nisam vidio ništa osim oblaka. Mislim da je napuštanje uobičajene okoline dobra stvar za momčad. Momčad se više okrene sebi i posveti radu kako bi se pripremila za sezonu.
Što očekuješ od nove sezone?
– Definitivno imam velika očekivanja od ove sezone. Puno sam čuo o našem treneru. Znam da je sjajan u onome čime se bavi. On također od mene očekuje puno. Ovo mi je četvrta profesionalna sezona. Još sam relativno mlad, no također sam i iskusan. Ova godina definitivno mora biti velika ne samo za mene nego i za momčad. Znam da svi žele ući u Euroligu, a to je i najveći cilj ovog kluba, ući u Euroligu – rekao je na kraju Will Cherry.

Foto: Press