fbpx

Kriminalistička serija Povrh jezera na malim ekranima

Povrh jezera – Top of the lake

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 31. listopada 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u večernjem terminu od 23.50 sati počinje s prikazivanjem kriminalističke serije Povrh jezera (Top of the lake). Pet godina nakon šokantnih događaja koji su potresli njezin rodni kraj na Novom Zelandu, detektivka Robin Griffin vratila se u Sydney te svoj život nastoji dovesti u red. Kad na plažu Bondi ispliva truplo nepoznate Azijke, policija sumnja da će uspjeti otkriti kako je nastradala, sve dok Robin ne zaključi da Kineskinja, kako su je nazvali, nije umrla sama.

Povrh jezera

Za to vrijeme Robin se prisjeća kćerkice Mary koje se odavno odrekla, pa se stoga odluči javiti obitelji koja ju je posvojila. Mary je sada tinejdžerica, strastvena i tvrdoglava poput biološke majke, i u burnoj je vezi s karizmatičnim starijim muškarcem. Robin pomalo otkriva koliko je teško pomagati nekomu tko pomoć zapravo ne želi. K tomu, istraga će je odvesti u samo srce zločinačkog podzemlja i još bliže tajnama vlastita srca.
Povrh jezera – Uloge: Elisabeth Moss (detektivka Robin Griffin), Gwendoline Christie (Miranda Hilmarson), David Denick (Alexander Puss), Alice Englert (Mary), Ewen Leslie (Pyke), Nicole Kidman (Julia)
Autorica: Jane Campion

Foto: Press