fbpx

David Skoko: Više su ih zanimale moje tetovaže, nego…

Kruške i jabuke…

Kuhar i strastveni ribar oduševljen je što u emisiji ne mora na nikoga galamiti

David SkokoDavid Skoko (39) televizijsku karijeru započeo je u showu ‘Jezikova juha‘, no ove sezone gledateljima će kulinarske tajne otkrivati u showu HRT-a ‘Kruške i jabuke”, koji se počeo emitirati početkom studenog. Chef istarskog restorana, strastveni ribar i bajker oduševljen je što je dobio priliku raditi u ovakvoj emisiji jer, kako ističe, ne mora na nikoga galamiti.

“Smatrao sam da će me i ‘Jezikova juha’ zabaviti, ali na kraju to nije ispalo tako”
– ‘Kruške i jabuke’ su izrazito pozitivan projekt u kojem radim s osmijehom. Ne moram nikoga kritizirati i to me zabavlja. Smatrao sam da će me i ‘Jezikova juha’ zabaviti, ali na kraju to nije ispalo tako. To sam sam kriv jer tu emisiju ranije nisam pratio i došao sam na slijepo, no nema veze, bilo je i to lijepo iskustvo – ispričao je David uoči snimanja za portal Scena.hr.
Istrijan, koji je kuhati počeo kao dječak, dodaje kako ga veseli što će s gledateljima podijeliti kulinarsko znanje u showu uz koji su odrastale mnoge generacije kuhara amatera.
David Skoko– Zvali su me da budem dio ekipe u toj trećoj kreativnoj kuhinji gdje za pripremu jela imam 45 minuta. Htjeli su da predstavim ono što znam, no po meni više su ih zanimale moje tetovaže, nego kako ja kuham. Nasreću, odjeven sam pa se većina ne vidi, ali stvarno dobro kuham – smije se Skoko. Vrsni kuhar divi se natjecateljima koji u kulinarskim emisijama nerijetko dobiju 10 minuta da pripreme neko jelo jer on za tako kratko vrijeme, kaže, uspije napraviti salatu.
– Ono što ekipa radi u natjecateljskom dijelu ‘Kruški i jabuka’ je zaista ozbiljno kuhanje. Smisliti i servirati neko kreativno jelo u 20 minuta je dosta teško – smatra David. On je pak u svojoj karijeri radio mnoga egzotična jela, a najdraže koje je napravio s prijateljima još u djetinjstvu je zmija.

“Napravio sam jelo od morskih uši. To nitko nije htio pojesti”
David Skoko– To je bila dobra fora, a isto tako spremao sam puhove na gulaš koji je bio preukusan, a prije nekoliko godina napravio sam jelo od morskih uši. To nitko nije htio pojesti, ali meni je bilo super – hvali se šarmantni i atraktivni kuhar za kojim žene često zvižde na cesti. Posljednje vrijeme posvetio se i promociji zdrave hrane u hrvatskim školama. David smatra kako se danas nekvalitetno hranimo.
– Lošije se hrane pogotovo oni koji žive u velikim gradovima jer kupuju hranu u supermarketu. Mislim da gubimo kontakt s prirodom što je jako loše – govori David za portal Scena.hr.

Piše: Eta Kočić
Foto: Press