fbpx

Split: Novinari u akciji dobrovoljnog darivanja krvi!

DDK…

Provedena Akcija DDK u organizaciji HZSN – sekcija Split

SplitHrvatski zbor sportskih novinara – sekcija Split provela je 17. lipnja na Poljudu četvrtu tradicionalnu akciju darivanja krvi. Akciji se odazvalo 30-ak darivatelja, od kojih su uzete 22 doze krvi, no vrijednije od samih količina je poruka koja je putem medija odaslana novim potencijalnim darivateljima.
Deni Lušić – Od prve akcije koju organizira HZSN – sekcija Split uključio sam se u davanje krvi i od tada sam redovit. Podržavam njihov napor da skupe što više ove dragocjene tekućine i dok god budem mogao, ja ću se odazivati akcijama.
Tina Erceg – Imala sam najbolju namjeru, no nisu mi dozvolili da dam krv, jer imam manje od 55 kilograma. Nisam znala za taj propis, ali ništa, do sljedeće akcije ću nabaciti par kila koje mi nedostaju i vidimo se opet. Ovo je hvale vrijedna akcija koju treba podržati, jer nikad ne znate kad će i kome krv zatrebati.
Lovre Kalinić – U svoje i ime suigrača koji su na pripremama u Sloveniji zahvalio bih se organizatorima akcije na svemu što su napravili do sada i nadam se da će tako nastaviti i u buduće. Ljudski organizam je jedino mjesto gdje se krv može stvoriti i stoga svi moramo biti spremni priskočiti u pomoć.
Tomislav Gabelić – Hvala svima koji su se odazvali na akciju, hvala Hajduku i Crvenom križu koji su pomogli u organizaciji, hvala sponzorima koji su nam pomogli da sve prođe u najboljem redu, te posebno medijima koji će proširiti ovu lijepu priču i privući što veći broj darivatelja krvi. Nadam se da se svi skupa vidimo i sljedeće godine, na istom mjestu i u istom terminu, jer – ‘Dobro je činiti dobro’.

Foto: Press