U Zagrebu završilo uzbudljivo brzoklizačko natjecanje
By redakcija On 25 velj., 2020 At 09:25 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

NatjecanjeProteklog je vikenda Zagreb bio domaćin međunarodnog brzoklizačkog natjecanja, posljednjeg ovosezonskog kup natjecanja iz Danubia serije. Nastupilo je 109 natjecatelja iz 14 europskih zemalja. Natjecanje se bodovalo u mlađim kategorijama za finalno natjecanje Europa kup finale koje će se ove godine održati u ruskoj Kolomni od 20.-23. ožujka.
Naši Stribor Suman (junior A) te Gabriella Prantl (juniorka B) osvojili su izvrsno 5. mjesto, a zapažene rezultate u najmlađim Natjecanjekategorijama ostvarili su Marko Opuhač i Rene Koprivnjak, koji su nastupili u starijoj natjecateljskoj kategoriji od one u kojoj se trenutno nalaze, a ostvarili su odlično 6. i 7. mjesto.
Naši seniori, ujedno i reprezentativci Hrvatske u brzom klizanju, svoje pravo nastupanja na finalnom natjecanju stekli su još sredinom prosinca prošle godine posljednjim kvalifikacijskim natjecanjem u Turskoj, a ovog vikenda naši mlađi predstavnici ravnopravno su se borili sa svojim vršnjacima stječući nova međunarodna iskustva, na ovom iznimno jakom natjecanju.
Hrvatskim reprezentativcima u ožujku predstoji osim spomenutog Europa kup finala i svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Seulu (13.-15.03.).

Foto: Press – KBK Meteor

comment closed