fbpx

U Zagrebu završilo uzbudljivo brzoklizačko natjecanje

Zagreb…

NatjecanjeProteklog je vikenda Zagreb bio domaćin međunarodnog brzoklizačkog natjecanja, posljednjeg ovosezonskog kup natjecanja iz Danubia serije. Nastupilo je 109 natjecatelja iz 14 europskih zemalja. Natjecanje se bodovalo u mlađim kategorijama za finalno natjecanje Europa kup finale koje će se ove godine održati u ruskoj Kolomni od 20.-23. ožujka.
Naši Stribor Suman (junior A) te Gabriella Prantl (juniorka B) osvojili su izvrsno 5. mjesto, a zapažene rezultate u najmlađim Natjecanjekategorijama ostvarili su Marko Opuhač i Rene Koprivnjak, koji su nastupili u starijoj natjecateljskoj kategoriji od one u kojoj se trenutno nalaze, a ostvarili su odlično 6. i 7. mjesto.
Naši seniori, ujedno i reprezentativci Hrvatske u brzom klizanju, svoje pravo nastupanja na finalnom natjecanju stekli su još sredinom prosinca prošle godine posljednjim kvalifikacijskim natjecanjem u Turskoj, a ovog vikenda naši mlađi predstavnici ravnopravno su se borili sa svojim vršnjacima stječući nova međunarodna iskustva, na ovom iznimno jakom natjecanju.
Hrvatskim reprezentativcima u ožujku predstoji osim spomenutog Europa kup finala i svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Seulu (13.-15.03.).

Foto: Press – KBK Meteor