fbpx

Mateo Žugec i Liam Rabić u finalu Europskog prvenstva u Mersinu!

Mateo Žugec i Liam Rabić izborili su mjesto u nedjeljnom finalu juniorskog konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Mersinu!

– Jako sam zadovoljan i sretan. Vježbu sam mogao i bolje odraditi, bilo je tu malo greškica u „Sivadu“, ali sve u svemu sam zadovoljan. Pogotovo kada se sjetim koliko sam puno problema imao sa zglobom šake, ali i zbog cijele ove situacije s COVID-om kojeg sam prebolio mjesec dana prije EP-a. Sretan sam i jedva čekam vidjeti što će biti u nedjelju u finalu. Dat ću sve od sebe da uzmem medalju – najavio je 18-godišnji Mateo Žugec.

Mateo Žugec

Odličnim nastupima u kvalifikacijama Mateo Žugec je zauzeo 4. mjesto s ocjenom 13,200 bodova, a kako su ispred njega tri Ukrajinca, a samo dva smiju nastupiti u finalu, Mateo Žugec kao trećeplasirani ulazi u borbu za medalje. Liam je završio kao šesti s ocjenom 13,100 među 48 vježbača na konju s hvataljkama i kao 5. ulazi u finale. Hrvatska je na juniorskim EP-ima u muškoj sportskoj gimnastici do sada imala 13 finala i dvije osvojene medalje na tlu (srebro Filip Ude 2004. i bronca Andrej Korosteljev 2012.).
Mateu koji je član varaždinske GK Vindije, nedjeljno finale biti će treće veliko u karijeri – prošle godine bio je 5. na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Györu, a 2018. pak 6. u finalu juniorskog EP-a.
Liamu Rabiću (ZTD Hrvatski Sokol) koji će sutra u Mersinu proslaviti 17. rođendan, ovo će biti prvo finale na njegovom tek drugom velikom natjecanju u karijeri (EYOF 2019. u Bakuu).

Liam Rabic

– Mislim da je ovo jedan od boljih poklona koji sam si mogao pokloniti za sutrašnji rođendan. Jako sam zadovoljan. Cijele te sate čekanje do kvalifikacija osjećao sam se super, bio sam spreman, već na zagrijavanju sam odradio sve, bez nekih većih grešaka. Iskreno, imao sam malu tremu prije nastupa, ali kad sam odradio prva dva elementa, sve je to prošlo i samo sam se trebao smiriti, dati svoj maksimum na spravi, a znao sam da to mogu odraditi jer imam već puno odrađenih vježbi i stvarno sam u dobroj formi. U nedjelju želim sve ovo ponoviti, samo izvesti malo čišću vježbu i to će biti to – rekao je Liam.
Danas će po ovo isto zadovoljstvo krenuti i naši najbolji seniori – Tin Srbić na preči, Aurel Benović na tlu i Filip Ude, Robert Seligman i Jakov Vlahek na konju s hvataljkama.

REZULTATI JUNIORSKIH KVALIFIKACIJA
Konj s hvataljkama
1. Radomir Stelmah (Ukr) 13,766 Q
2. Ilja Kovtun (Ukr) 13,600 Q
3. Mikita Melnikov (Ukr) 13,366
4. MATEO ŽUGEC (HRV) 13,200 Q
5. Gytis Chasazyrovas (Lit) 13,133 Q
6. LIAM RABIĆ (HRV) 13,100 Q
7. Ejal Indig (Izr) 13,100 Q
8. Kristijonas Padegimas (Lit) 13,033 Q
9. Krisztian Balazs (Mađ) 12,833 Q

Foto: Press