Brojne ovacije na premijeri predstave Vesela udovica
By redakcija On 16 lis., 2017 At 01:49 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Ulogu Hane Glawari besprijekorno je otpjevala Lidija Horvat Dunjko, a bariton Ronald Braus bio joj je pjevački i scenski dostojan partner kao grof Danilo

Vesela udovicaU petak je premijerom operete Vesela udovica Opera b.b. ostvarila jedan do sada od najambicioznijih projekata u više nego prikladnom prostoru Muzeja za umjetnost i obrtu Zagrebu.
Pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića, a u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, ansambl Opere b.b. realizirao je veselu, lepršavu i vizualno vrlo dopadljivu predstavu.
Scenografija Marte Crnobrnja i kostimi Elvire Ulip bili su sjajan okvir za predstavu prepunu smijeha, divnih arija, dueta i ansambala kao i koreografskih brojeva.
Vesela udovicaUlogu Hane Glawari besprijekorno je otpjevala Lidija Horvat Dunjko, a bariton Ronald Braus bio joj je pjevački i scenski dostojan partner kao grof Danilo.
Vrlo duhoviti Nenad Tudaković i Nada Abrus uz Blanku Tkalčić i Sinišu Galovića zaokružuje sliku vrsnih izvođača. Iznenađenje večeri bio je nastup dviju prvakinja baleta HNK u Zagrebu, Mirne Sporiš i Ervine Sulejmanove u ulozi grizeta dok su debitanti večeri Vita Vukov, Josipa Vesela udovicaBilić, Martin Gelić i Dominik Došen bili također na visini povjerenih zadatka. Ništa manje zapaženi nisu bili ni Matino Antunović i Davor Ljubić.
Među brojnim uzvanicima u publici su primijećeni roditelji mlade sopranistice Vite Vukov: Ksenija Pajić i Emil Vukov, maestro Vladimir Kranjčević, primadone Gertruda Munitić, Cynthia Hansell Bakić, Vlatka Oršanić i Nevanka Petković Sobjeslavski, manekenka Zvona Vucković, književnica Sanja Pilić, pjevačica Elvira Voča i brojni drugi.

Foto: Press – Novković

comment closed